Nokia toimittaa TETRA-palvelut Euroopan suurimmalle lentokenttäalueelle Pariisiin


Aéroports de Paris (ADP) on valinnut käyttöönsä Nokian digitaalisen TETRA -radiopuhelinverkon palvelut Pariisin alueen lentokentillä. ADP on suurin lentokenttäalue Euroopassa ja se käsittää mm. Charles de Gaulle, Orly, Roissy ja Bourget -lentokentät. Päivitys edeltävästä analogisesta järjestelmästä digitaaliseen TETRAan sujuu ongelmitta, ja TETRA-järjestelmä on jo otettu käyttöön.
 
ADP Telecomin toimittamien IT- ja puhelinpalveluiden huippuluokan turvallisuus on olennaisen tärkeää lentokenttäviestiliikenteessä. ADP Telecomin yli 3000 TETRA-asiakkaan ryhmään kuuluu mm. julkisen hallinnon turvallisuuspalveluyrityksiä, lentoliikenneyrityksiä sekä useita autovuokraamoja.
 
ADP Telecom toimittaa täydelliset Virtual Private Network (VPN) -palvelut näille yrityksille. Yrityksillä on pääsy VPN-verkon ääni- ja viestiliikenteeseen, samalla se kuitenkin suojaa viestiliikenteen yksityisyyden ja mahdollistaa samalla tilaajakantojen ja tilaajaryhmien käsittelyn.
 
Nokia on maailman johtava TETRA-verkkojen ja -päätelaitteiden toimittaja. TETRA-verkko on turvallisuusviranomaisten ammattikäyttöön tarkoitettu digitaalinen radiopuhelinverkko, joka tarjoaa viranomaisten viestiliikenteessään tarvitsemat erityisominaisuudet, joita ovat  mm. huippuluokan turvallisuus, nopeat ryhmäpuhelut, puheluiden priorisointi, hätäpuhelut sekä viesti- ja pakettidatapalvelut.
 
Lisätietoja ADP Telecominsta: www.adp-telecom.com
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Viestintäosasto
Networks Nokia
Puh. 0718038711
sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi