Harry Baeten benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau


Mr H.J. (Harry) Baeten (60), voorzitter Raad van Bestuur van Van Lanschot NV, is door Hare Majesteit Koningin Beatrix benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding is hem op donderdag 29 april uitgereikt door de burgemeester van 's-Hertogenbosch, mr dr A.G.J.M. Rombouts.
 
De heer Baeten trad in 1969 in dienst van Van Lanschot en heeft gedurende zijn 35-jarige loopbaan het bancaire bedrijf in de volle breedte leren kennen. In 1986 werd hij benoemd tot tot lid Raad van Bestuur waarna in 2002 zijn benoeming tot voorzitter volgde. Harry Baeten heeft in zijn carrière bij Van Lanschot een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de stabiele ontwikkeling van de oudste onafhankelijke bank van Nederland die sinds 1999 aan de Amsterdamse beurs van Euronext is genoteerd.
 
De heer Baeten heeft in het bankwezen in het bijzonder erkenning gekregen vanwege zijn grote deskundigheid op het terrein van de financiering van de gezondheidszorg. Hij vervulde diverse nevenfuncties waarin zijn maatschappelijke betrokkenheid sterk tot uiting kwam. Zo was hij onder meer penningmeester en voorzitter van het Nederlands Astmacentrum in Davos, bestuurslid van de Stichting Godshuizen in 's-Hertogenbosch en bestuurslid van het Psychiatrisch Ziekenhuis Reinier van Arkel in Vught. Tevens toonde Harry Baeten grote belangstelling voor het wetenschappelijk onderwijs. Hij was lid van de Maatschappelijke Adviesraad Juridische Faculteit Universiteit Tilburg.
Verder was hij lid van het Dagelijks en Algemeen Bestuur van het Nederlands Instituut voor het Bank- en Effectenbedrijf (NIBE); momenteel is hij nog vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van NIBE-SVV.
Baeten is bestuurslid/penningmeester van de Stichting Nederlandse Vriendschap voor de Nederlandse Antillen en Aruba en penningmeester van het Bestuur van de Stichting Katholieke Noden in Hilversum.
 
Harry Baeten treedt na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 12 mei terug als voorzitter Raad van Bestuur van Van Lanschot. Hij wordt opgevolgd door
drs F.G.H. Deckers, nu lid Raad van Bestuur.
 
(foto) Mr H.J. (Harry) Baeten, voorzitter Raad van Bestuur van Van Lanschot, is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau (foto vrij van copyright: Fotopersbureau Dijkstra. De foto wordt u per e-mail toegestuurd of kan worden opgevraagd. Telefoon +31 (0) 297- 566 883)
 
 
's-Hertogenbosch, 29 april 2004
 
 
Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Attachments

Persbericht (pdf-versie)