Omnitel käyttää Nokian runkoverkkoa Liettuan ensimmäisessä WCDMA 3G -puhelussa


Liettuan presidentti H.E. Arturas Paulauskas on soittanut maan ensimmäisen 3G-puhelun Omnitelin testiverkossa. Puhelu soitettiin käyttäen Nokian 3G-runkoverkkoa. Tämä on osa Nokian ja Omnitelin puolivuotista 3G-testiverkkosopimusta Vilnassa. Nokia on myös toimittanut Omnitelille 3G-radioverkon testiperiodia varten sekä Nokia 7600 -puhelimet 3G-palveluiden esittelyyn.
 
Liettuan ensimmäisen 3G-puhelun soitti presidentti Paulauskas Euroopan Komission Liettuan komissaarille Dalia Grybauskaitèlle Brysseliin samana päivänä, kun Liettua liittyi Euroopan Unioniin.
 
3G-testiverkon avulla Omnitel osoittaa Liettuan olevan edelläkävijä langattomien matkapuhelin-palvelujen tarjoajana Itä-Euroopassa. UMTS-lisenssit myönnetään Liettuassa tämän vuoden loppuun mennessä.
 
Nokia on ollut pitkään Omnitelin GSM-runkoverkkotoimittaja.
 
Omnitel on Baltian maiden suurin tietoliikenneyritys. Lisätietoja www.omnitel.lt.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
 
Lisätietoja antaa:
Viestintäosasto
Nokia Networks
Puh. 07180 38711
sähköposti:networks.communications@nokia.com
 
www.nokia.com
www.nokia.fi