Aandeelhouders Ahold stellen jaarrekening 2003 vast


Zaandam, 2 juni 2004
- Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in Den Haag alle agendapunten die in stemming zijn gebracht, heeft aangenomen.
 
De aandeelhouders stelden de jaarrekening 2003 vast. Na uitgebreide discussie tijdens de aandeelhoudersvergadering is besloten niet te stemmen over agendapunten 3c en 3d (voorstellen tot decharge van de leden van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen ten aanzien van de uitoefening van hun taken gedurende het boekjaar 2003).
 
Rene Dahan (63), voormalig Executive Vice President en Director van Exxon Mobil Corporation, en Karen de Segundo (57), Chief Executive van Shell International Renewables, werden benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Hiermee werden twee van de drie vacatures vervuld die ontstonden door het terugtreden vandaag van Sir Michael Perry, voorzitter van de Beloningscommissie, Bob Tobin en Roland Fahlin. Ahold is de drie vertrekkende leden van de Raad van Commissarissen erkentelijk voor de bijdragen die elk van hen gedurende een langere periode aan de onderneming heeft geleverd.
 
Deloitte Accountants werd benoemd tot extern accountant van de onderneming voor de boekjaren 2004 en 2005. Jan Hommen, lid van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de Audit Committee, verklaarde dat de werkrelatie tussen Ahold en de externe accountant goed en vruchtbaar was gebleven, ondanks de moeilijke situatie waarin de onderneming in 2003 terecht was gekomen. Een interne evaluatie, zoals aanbevolen in de code-Tabaksblat, wees uit dat beide partijen hun werkrelatie wensten voort te zetten.
 
Het voorstel om de officiële taal van het jaarverslag te veranderen in het Engels werd eveneens aangenomen. Deze verandering van taal was relevant gezien de internationale samenstelling van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen, de mondiale markt waarop Ahold actief is, de internationale spreiding van de aandeelhouders en het feit dat Engels de algemeen geaccepteerde taal van het internationale bedrijfsleven is. Een Nederlandse versie van het jaarverslag zal ook worden vervaardigd. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal de voertaal Nederlands blijven.
 
In zijn toespraak tot de aandeelhouders schetste de President en CEO van Ahold, Anders Moberg, de voortgang van de strategie van de onderneming "Road to Recovery" en zette hij uiteen waar de onderneming thans stond met betrekking tot het herstel van de financiële gezondheid, de herstructurering van de detailhandelsactiviteiten, het herstel van de waarde van U.S. Foodservice en de versterking van verantwoording, interne controle en corporate governance. De volledige tekst van zijn presentatie werd eerder vanmiddag gepubliceerd en is ook beschikbaar op www.ahold.nl.
 
Chief Financial Officer Hannu Ryöppönen praatte de aandeelhouders bij over de voortgang van de "Road to Recovery" in financiële termen, indachtig het bekende principe dat financieel beleid voortvloeit uit de strategie.
 
Karel Vuursteen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold, maakte bekend dat 411 aandeelhouders, die in totaal circa 505 gewone aandelen vertegenwoordigden, de algemene vergadering in het Nederlandse Congrescentrum in Den Haag bijwoonden.
 
Financiële kalender 2005*
Resultaten vierde kwartaal / jaarcijfers 2004 - 28 maart 2005
Jaarverslag 2004 - 14 april 2005
Omzetcijfers eerste kwartaal 2005 - 12 mei 2005
Resultaten eerste kwartaal 2005 - 14 juni 2005
Omzetcijfers tweede kwartaal 2005 - 4 augustus 2005
Resultaten tweede kwartaal 2005 - 1 september 2005
Omzetcijfers derde kwartaal 2005 - 27 oktober 2005
Resultaten derde kwartaal 2005 - 29 november 2005
Omzetcijfers vierde kwartaal 2005 - 12 januari 2006
 
* Ahold behoudt zich het recht voor van bovengenoemde data af te wijken.

Attachments

AVA