Kilometerregistratie in SAP effectiever door samenwerking LogicaCMG en AND


Amstelveen, 14 juni 2004 - De samenwerking tussen LogicaCMG en AND op het gebied van automatische kilometerregistratie bespaart bedrijven tijd en geld en voorkomt administratieve correcties achteraf.
 
Kilometervergoedingen voor woon-werkverkeer en dienstreizen vormen een belangrijke kostenpost voor iedere organisatie. Ook het invoeren en controleren van de afstanden is een arbeidsintensieve taak. Ondanks de vele inspanningen die hiermee gemoeid zijn, zit er vaak een afwijking tussen de geregistreerde en de daadwerkelijk afgelegde afstand. Deze afwijking is bijna altijd in het nadeel van de werkgever. Organisaties hebben jaarlijks een uitgebreide controle van met name woon-werkafstanden. Dergelijke trajecten zijn erg arbeidsintensief, leiden tot extra kosten en de nodige administratieve correcties achteraf.
 
Automatische kilometerregistratie is goedkoper dan het handmatig registreren, dat levert een besparing op zowel in directe kosten als in tijd; de gereisde afstanden hoeven immers niet meer worden bepaald en gecontroleerd. De oplossing van LogicaCMG en AND voorkomt dat er teveel reiskosten worden vergoed en bovendien eventuele administratieve correcties achteraf. Uitgaande van een vergoeding per kilometer is de besparing van het objectief vaststellen van reiskilometers voor alle organisaties eenvoudig uit te rekenen.
 
De oplossing van LogicaCMG en AND biedt gebruikers van mySAP HR de mogelijkheid om een extra kostenreductie te realiseren, bovenop de besparingen die worden bereikt door invoering van bijvoorbeeld SAP's Employee Self Service toepassingen voor reiskosten.
 
AND, wereldleider voor locatie en adresmanagement, heeft een oplossing ontwikkeld die eenduidig en eenvoudig de juiste kilometers voor woon-werkverkeer en dienstreizen bepaalt. LogicaCMG heeft een interface ontwikkeld voor dit systeem waardoor de oplossing makkelijk is te integreren in mySAPTM HR. De oplossing is gebaseerd op de HR-toepassing van SAP en de GeoAccess Expense suite van AND. Hierbij wordt vertrek- en doeladres vanuit mySAP(TM) HR aan GeoAccess Expense doorgegeven waarna de exacte afstand nauwkeurig wordt bepaald en teruggegeven aan mySAP(TM) HR.
 
NOOT VOOR DE REDACTIE
 
Voor meer informatie:
LogicaCMG
Chantal Craandijk, Persvoorlichting
Telefoon: +31 (0)20-5436969. E-mail: pr@logicacmg.nl.
 
AND
Barbara de Bruyckere, Communicatie
Telefoon: +31 (0)10-8851210. E-mail: info@and.com.
 
Over LogicaCMG
LogicaCMG is een belangrijke internationale speler in ICT dienstverlening en draadloze telecommunicatie. Zij levert diensten op het gebied van management en ICT consultancy, systeemintegratie en outsourcing. LogicaCMG's klanten zijn actief in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. Na de fusie van Logica en CMG in december 2002 heeft het bedrijf ongeveer 20.000 medewerkers in dienst en kantoren in 34 landen. Het bedrijf heeft bijna 40 jaar ervaring in de ICT-dienstverlening. LogicaCMG heeft haar hoofdkantoor in Europa en is genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam (LSE: LOG; Euronext: LOG). 
Meer informatie is beschikbaar via www.logicacmg.com/nl.
 
Over AND
AND (AEX: AND) is als softwarebedrijf gespecialiseerd in geografische data (adressen, wegen, routes) en de technologie om die praktisch toe te passen. AND is de internationale specialist op het gebied van geografische oplossingen voor ontwikkelaars van toepassingen als CRM, SCM, ERP, Fleet Management en Mobile Location Services. Tot de afnemers behoren ontwikkelpartners en klanten als VDO Siemens, AOL, HP, IBM, Eastman Kodak, Manugistics, Mapinfo, MapQuest,  Sony, Unilever en Vodafone. Het hoofdkantoor van AND staat in Rotterdam. Bij AND werken 100 professionals, in Nederland en India. Wilt u meer informatie, kijk dan op www.and.com.