Nokia mahdollistaa monipuolisemman ja dynaamisemman matkapuhelinviestinnän


Nokian kokonaisratkaisu uusia mobiilipalveluita varten nyt kaupallisesti saatavilla:  Nokia IMS, SIP-ohjelmistokehityspaketti sovellusten kehitykseen sekä SIP-toiminnallisuutta tukevat puhelimet
 
Matkapuhelinviestintä kehittyy jatkossa yhä dynaamisemmaksi ja monipuolisemmaksi, kun matkapuhelinasiakkaiden saataville tulee uusia palveluita, kuten reaaliaikaiset videopalvelut, sisällönjakamispalvelut, push to talk -pikayhteys sekä laaja joukko muita interaktiivisia palveluita ja pelejä.
 
Tänään Nokia Connection 2004 -lehdistötapahtumissa Helsingissä ja Singaporessa Nokia ilmoitti sen 3GPP-standardinmukaisen Nokia IP Multimedia Subsystem (IMS) -ratkaisun olevan kaupallisesti saatavilla. IMS on avainteknologia uusien multimediapalveluiden tarjoamiseen. Nokia IMS yhdessä Forum Nokian SIP (Session Initiation Protocol) -ohjelmistokehityspaketin sekä SIP-toiminnallisuutta tukevien puhelimien kanssa muodostaa täydellisen kokonaisratkaisun monipuolisen ja dynaamisen multi­media­viestinnän tarjoamiseen.
 
"Ratkaisumme avulla operaattorit voivat tuoda asiakkailleen laajan valikoiman uusia houkuttelevia multimediapalveluita ja -sovelluksia. Olemme testanneet teknologiaamme johtavien operaattorien kanssa vuodesta 2001, ja asiakkaamme valmistautuvat nyt ensimmäisten kaupallisten palveluiden käyttöönottoon. Tulevaisuudessa IP-pohjainen multimediaviestintä yleistyy ja tuo dynaamisuutta ja uusia mahdollisuuksia ihmisten välisen viestintään," sanoo Nokian runkoverkkoliiketoiminnan johtaja Juha Äkräs Nokian Networks-toimialaryhmästä.
 
Nokia esitteli oman IMS-ratkaisunsa keväällä 2003. Nokia IMS muodostaa perustan SIP-pohjaisten sovellusten tarjoamiseen matkapuhelinverkoissa. Perusteellisen testauksen jälkeen Nokia IMS on nyt valmis kaupalliseen käyttöön, ja useat merkittävät eurooppalaiset operaattorit koekäyttävät sitä parhaillaan aidossa verkkoympäristössä.
 
IMS mahdollistaa IP-yhteyden luonnin matkapuhelinten ja muiden SIP-pohjaisten laitteiden välille. Nämä yhteydet ovat multimediaviestintäpalvelujen ja interaktiivisten sovellusten perusta. Palveluita voi käyttää minkä tahansa IP-yhteyden - kuten GPRS ja WCDMA-verkkojen, laajakaistayhteyden sekä WLAN-yhteyden - kautta.
 
Myös Push to talk over Cellular -teknolgian tarjoamat pikayhteyspalvelut pohjautuvat jatkossa IMS-teknologiaan. Useat operaattorit Aasiassa ja Euroopassa valmistelevat tällä hetkellä pikayhteys-palveluiden tuomista markkinoille Nokian kanssa.
 
Operaattoreille Nokia IMS tarjoaa uusia tulolähteitä sekä nykyisissä että seuraavan sukupolven 3G-verkoissa. Nokia IMS on 3GPP Release 5:n mukainen, mikä luo selkeän pohjan yhteentoimivuudelle.
 
Nokia IMS käyttää SIP (Session Initiation Protocol) -protokollaa luodessaan IP-yhteydet päätelaitteiden välille. Sovelluskehittäjille tarkoitettu SIP-ohjelmistokehityspaketti (Plug-in Series 60 SDK for Symbian OS) tulee saataville Forum Nokiaan (www.forum.nokia.com). Ohjelmistokehitypaketti sisältää työkalut ja dokumentoinnin SIP-sovelluksien kehittämiseen ja testaamiseen Series 60 Developer Platform 2.0. -sarjan laitteille. Forum Nokian sovelluskehittäjien odotetaan tuovan jo piakkoin ensimmäiset sovellukset markkinoille.
 
SIP -toiminnallisuus voidaan ladata useisiin Nokian puhelimiin, mukaanlukien Nokia 6600, Nokia 6620 ja Nokia 7610, sekä Nokia Connection 2004 -tapahtumassa esitellyt Nokia 6260 ja Nokia 6630.
 
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja turvallisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Networks
Viestintäosasto
Puhelin: 07180 38195
sähköposti:networks.communications@nokia.com
 
Nokia Technology Communications
Puhelin: 07180 28244
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.forum.nokia.com
www.nokia.fi
www.nokia.com