F.L.Smidths iranske eventyr fortsætter


F.L.Smidth har opnået endnu en stor ordre i Iran. Ordren omfatter opførelse af en ny cement-produktionslinie for Shahroud Cement Company, der er beliggende ca. 400 km. øst for hovedstaden Teheran i provinsen Semnen. Den nye produktionslinie med en kontraktværdi på ca. 22 mio. euro, svarende til ca. 165 mio. kr., skal producere 3.400 tons cement pr. dag og forventes at være leveret i foråret 2006.

Produktionslinien skal opføres på en allerede eksisterende cementfabrik, der blev leveret af F.L.Smidth i 1994 - en fabrik, der for en stor dels vedkommende er lokalt ejet af befolkningen i området.

Ordren omfatter levering af alle hovedmaskiner bestående af en ATOX- og to UMS møller samt et pyro proces system bestående af en femtrins forvarmer, en Rotax 2 ovn og en 3x5 SF Cross-Bar Cooler.
Herudover indgår der komponenter og systemer fra F.L.Smidths produktselskaber i form af 2 gear fra Maag Gear, elektrofiltre fra F.L.Smidth Airtech og lager og transportudstyr fra F.L.Smidth Materials Handling.

Udover ordren til Shahroud Cement Company er der for nyligt indgået yderligere kontrakter i Iran på leverancer af cementmaskiner og udstyr til hhv. Fars Firouzkuh Cement Company til en værdi af ca. 10 mio. euro og Hegmatan Cement Company til en værdi af ca. 7 mio. euro.
F.L.Smidth har således sammenlagt gennem de seneste to år indgået ordrer på det kraftigt ekspanderende iranske cementmarked for over 1,5 mia. kr.

Ordren vil ikke påvirke FLS Koncernens tidligere udmeldte resultatforventninger for indeværende år, men bidrage positivt til indtjeningen frem til idriftsættelsen.

FLS Industries A/S
Koncerninformationsafd.