Nokia toimittaa 3G-verkkolaajennuksen Chunghwa Telecomille Taiwaniin


Taiwanin suurin matkapuhelinoperaattori Chunghwa Telecom on valinnut Nokian rakentamaan sen WCDMA 3G-verkon toisen vaiheen. Nokia jatkaa Chunghwa Telecomin ainoana 3G-verkkotoimittajana.
 
Verkon laajennus on jo aloitettu. Laajennus tuo lisää kapasiteettia saaren tiheään asutuille alueille Länsirannikolle sekä suurimpiin kaupunkeihin Itärannikolle.
 
Chunghwa Telecom valitsi Nokian jatkamaan sen 3G-verkon rakentamista Nokian toimittaman menestyksekkään ensimmäisen vaiheen perusteella. Myös ensimmäisen vaiheen verkkolaitteet olivat kokonaan Nokian toimittamia ja 3GPP Release 4 -arkkitehtuurin mukaisia.
 
Nokian WCDMA 3G-ratkaisu mahdollistaa Chunghwa Telecomin 8 miljoonalle asiakkaalle edistyneet multimediapalvelut, kuten multimediaviesti-, viihde-, paikannus- ja yrityspalvelut sekä sähköisen kaupankäynnin palvelut.
 
Nokia toimittaa Chunghwa Telecomille WCDMA 3G-verkon laitteet, kuten tukiasemaohjaimet, WCDMA Indoor Supreme-, Outdoor Indoor Supreme- ja MetroSite -tukiasemat sekä laajat tukipalvelut kuten  verkon suunnittelu-, laitteistopaikkojen hankinta-, projektin hallinta-, asennus-, käyttöönotto-, optimointi- ja integrointipalvelut.
 
Nokia on tehnyt Chunghwa Telecomin kanssa yhteistyötä vuodesta 1999. Nokia on aiemmin toimittanut Chunghwa Telecomille GPRS-runkoverkon, MMS-multimediaviestiratkaisun sekä ADSL-laajakaistaverkkoratkaisun.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kestävää kehitystä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia sekä operaattoreille ja yrityksille suunnattuja ratkaisuja. Nokialla on laaja omistajapohja, ja sen osake on listattu viidessä pörssissä.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Viestintäosasto
Networks, Nokia
Puh. 0718038711
sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
www.nokia.com