Telenor lanserer 3G


"Det er med stolthet og spenning vi markerer starten på en ny epoke i norsk mobilhistorie. Nordmenn er blant de fremste i verden i bruk av avanserte mobiltjenester, og nå utvides mulighetene vesentlig. Det nye mobilnettet dekker ved åpningen omtrent halvparten av befolkningen, og vi lover å fortsette utbyggingen som planlagt," sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.
 
UMTS står for Universal Mobile Telecommunications System. Med den nye teknologien, vil Telenors mobilkunder i tiden som kommer få enda bedre tilgang på de nye mobiltjenestene som med en fellesbetegnelse kalles 3G-tjenester. Det innebærer blant annet mulighet for overføring av levende bilder, og raskere oppkobling til Internett enn man er vant til på dagens mobilsystemer.
 
Ved lansering dekker Telenors UMTS-nett i overkant av to millioner mennesker i 70 byer og tettsteder. I mars neste år er det dekning i 132 byer og tettsteder, mens alle tettsteder med mer enn 200 innbyggere vil ha dekning i 2007.
 
I en introduksjonsfase vil videosamtaler være gratis for Telenor Mobils kunder. Mobil-TV og annen Internettbruk (pakkesvitsjet) koster i en kampanjeperiode aldri mer enn maksimalt fem kroner per døgn for privatkunder.
 
Fakta om 3G-tjenester:
For å ha tilgang på de nye 3G-tjenestene, må man ha en EDGE- eller UMTS-telefon, og være i et område med 3G-dekning. Mobiltelefoner som støtter Telenors 3G-tjenester vil bli merket i butikkene, slik at kundene enkelt skal kunne finne riktig modell.
 
Vanlige samtaler takseres som i dag, avhengig av abonnementstype. Fullstendig oversikt over priser vil bli lagt ut på Telenor Mobils internettsider, telenormobil.no. Der vil man også finne oppdaterte dekningskart. Bedriftskunder betaler vanlig datatakst for Mobil-TV og annen Internett-bruk.
 
 
Til redaksjonen:
Invitasjon til pressemøte
I forbindelse med 3G-lanseringen, inviteres pressen til et pressemøte i Telenor Expo på Fornebu i dag, onsdag 1. desember, klokken 12. Berit Kjøll fra Telenor, Gunnar Stavrum fra TV2 og Ukko Lappalainen fra Nokia vil holde innlegg, og blir tilgjengelige for intervjuer. Det serveres enkel lunsj, og det vil bli anledning til å teste 3G-tjenester.
 
Pressemøte:
Telenor Expo, Fornebu
Kl. 12.00-13.00
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Informasjonssjef Atle Lessum, tlf.: 415 05 645