Muutoksia Nokian johtokunnassa: Simon Beresford-Wylie Nokian verkkoliiketoiminnan johtoon, Sari Baldauf jättää Nokian


Espoo - Nokia on nimittänyt Simon Beresford-Wylien Nokian verkkoliiketoiminnan johtajaksi ja johtokunnan jäseneksi 1. helmikuuta 2005 alkaen. Verkkoliiketoiminnan nykyinen johtaja Sari Baldauf on tehnyt henkilökohtaisen päätöksen keskittyä uusiin haasteisiin Nokian ulkopuolella.
 
Australialainen Simon Beresford-Wylie on 46-vuotias. Hän on ollut Nokian palveluksessa vuodesta 1998 ja toiminut useissa asiakastoimintojen johtotehtävissä Euroopassa ja Aasiassa. Tällä hetkellä hän vastaa Nokian verkkoliiketoiminnasta Aasiassa ja on Networks-toimialaryhmän johtoryhmän jäsen. Uudessa tehtävässään Simon Beresford-Wylien asemapaikkana on Suomi.
 
"Sari Baldauf on tehnyt henkilökohtaisen päätöksen elämänmuutoksesta ja haluaa keskittyä uusiin asioihin. Sari on ollut tiivisti mukana matkapuhelinverkkoalan kehittämisessä viimeisen 20 vuoden ajan, eli käytännössä koko Nokia-uransa", sanoo Nokian pääjohtaja Jorma Ollila.
 
"Olen tiennyt hänen suunnitelmistaan jo pitkään, ja toivon hänelle kaikkea hyvää hänen uusissa haasteissaan. Olen varma hänen menestyksestään, mihin hän sitten päättääkin ryhtyä. Jäämme kaipaamaan hänen vahvaa ja näkemyksellistä panostaan johtoryhmässä. Networksin organisaatiota on kehitetty ja se luo nyt hyvän perustan liiketoiminnan eteenpäin viemiseen tässä teollisuudenalan muutosvaiheessa. Haluan myös toivottaa Simon Beresford-Wylien tervetulleeksi johtoryhmäämme- hän tuo tiimiimme tuoretta ajattelua ja monimuotoisuutta."
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja:
 
 
Nokia järjestää lehdistötilaisuuden tänään kello 12.00 Nokian pääkonttorissa, Keilalahdentie 4,  Espoo. Lehdistötilaisuuden  webcast  samanaikaisesti osoitteessa  www.nokia.com/press/pressconference. Webcastin sisältö löytyy myös myöhemmin tänään samasta osoitteesta..
 
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
 
www.nokia.fi
www.nokia.com