Eurotel esittelee Nokian push to talk -teknologian Tsekin tasavallassa


Eurotel Praha spol. s.r.o. esittelee ensimmäisen push to talk -pikayhteysteknologian Tsekin tasavallassa käyttäen Nokian Push to talk over Cellular (PoC) -ratkaisua. Eurotel ottaa PoC-teknologian käyttöön kaupallisesti ensi vuoden alussa.
 
PoC-ratkaisun lisäksi Nokia toimittaa ratkaisun käyttöönotto- ja ylläpitopalvelut. Lisäksi sopimus sisältää Nokia 5140 push to talk -puhelimet.
 
Nokia on testannut Push to talk over Cellular -teknologiaansa yli 30 operaattorin kanssa eri puolilla maailmaa ja yhtiöllä on kaupallisia sopimuksia 22 operaattorin kanssa. Nokian PoC-ratkaisu on yhteensopiva 3GPP IMS -arkkitehtuurin kanssa ja se voidaan joustavasti päivittää Open Mobile Alliancen (OMA) Poc -standardeihin.
 
Nokia on esitellyt useita push to talk -puhelimia. Nokia 5140, Nokia 6260, Nokia 6170 ja Nokia 7270 ovat kaupallisesti saatavilla. Nokia 6020:n ja Nokia 3230:n toimitukset aloitetaan ensi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Myös Nokia 6600-, Nokia 6620-, Nokia 6670- ja Nokia 7610 -puhelimissa voidaan käyttää pikayhteystoimintoa lataamalla push to talk -ohjelma päätelaitteisiin. Vuodesta 2005 alkaen push to talk -ominaisuus tulee lähes kaikkiin Nokian GPRS/WDCMA -puhelimiin.
 
Nokia on toimittanut Eurotelille GSM-verkkolaitteita vuodesta 1996 lähtien.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia Networks
Viestintä
p. 07180 38195
sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
p. 07180 34900
sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com