OSINKONA JAETTUJEN KEMIRA GROWHOW OYJ:N OSAKKEIDEN HANKINTAMENO JA TULOSVAIKUTUS


 
 
Ennakkoratkaisun mukaan Kemira GrowHow Oyj:n osakkeen hankintamenona osakkeenomistajan verotuksessa pidetään joko ensimmäisen noteerauspäivän painotettua keskikurssia mukaanlukien tehdyt pre-avauskaupat tai toissijaisesti viiden ensimmäisen pörssipäivän vastaavaa keskikurssia, jos viimeksi mainitun keskikurssin katsotaan paremmin kuvaavan osakkeen käypää arvoa.
 
Kemira GrowHow Oyj:n osakkeen ensimmäisen noteerauspäivän painotettu keskikurssi pre-avauskaupat mukaanlukien oli 5,35 euroa. Viiden ensimmäisen pörssipäivän vastaava keskikurssi oli 5,36 euroa. Kemira Oyj:n käsityksen mukaan ensimmäisen noteerauspäivän painotettua keskikurssia eli 5,35 euroa tulee soveltaa osakekohtaisena hankintamenona.
 
Osinkona jaetun Kemira GrowHow Oyj:n osakkeen hankintameno määräytyy Suomessa rajoitetusti verovelvollisen henkilön osalta hänen asuinvaltion verolainsäädännön perusteella ja voi siksi poiketa edellä esitetystä.
 
Ennakkoratkaisun mukaan osingonjaon arvo määräytyy edellä kerrotulla tavalla myös osingonjakajan eli Kemira Oyj:n kannalta. Aiemmin 3.11. julkaistussa osavuosikatsauksessa osingonjaon tulosvaikutus laskettiin käyttämällä arvoa 5,67 euroa, joka oli ensimmäisen kaupankäyntipäivän painotettu keskikurssi pre-avauskaupoilla vähennettynä. Samalla ilmoitettiin, että Kemira Oyj hakee ennakkoratkaisua ja että osingonjaon määrä ja tulosvaikutus muuttuvat sikäli kuin ennakkoratkaisu poikkeaa keskikurssista 5,67. Osingon arvonmuutos huomioon ottaen, osingonjaon ja osakemyynnin tulosvaikutus Kemira-konsernissa mukaan lukien järjestelyihin liittyvät kulut on noin 23 miljoonaa euroa aiemmin ilmoitetun noin 11 miljoonan euron sijasta negatiivinen ja vaikuttaa tuloksessa viimeisellä neljänneksellä.
 
Ennakkoratkaisu ei ole vielä lainvoimainen. Kemira tiedottaa, mikäli lopullinen päätös poikkeaa ennakkoratkaisusta.
 
Lisätietoja:
Kemira Oyj, puh. 010 8611
Viestintäjohtaja Timo Leppä, puh. 010 862 1700, gsm 050 301 6800