Bob Iannucci on nimitetty Nokia Research Centerin johtajaksi


Bob Iannucci  on nimitetty Nokia Research Centerin johtajaksi. Nimitys tulee voimaan välittömästi. 
 
Nokia Research Centerin tehtävänä on kehittää osaamista teknologia-alueilla, jotka ovat tärkeitä Nokian tulevaisuuden kilpailu- ja uusiutumiskyvyn kannalta. Nokia Research Centerin edellinen johtaja Tero Ojanperä nimitettiin Nokian strategiajohtajaksi ja Nokian johtokunnan jäseneksi 1. tammikuuta alkaen.
 
Bob Iannucci tuli Nokian palvelukseen vuonna 2004, josta lähtien hän on johtanut Nokia Research Centerin Computing Architectures -laboratoriota. Iannuccilla on Bachelor of Engineering -tutkinto sähkötekniikasta (Youngstown State University, Ohio, USA), Master of Science -tutkinto tietokonetekniikasta (Syracuse University, New York, USA) sekä tohtorintutkinto sähkö- ja tietotekniikasta (Massachusetts Institute of Technology, USA).
 
Bob Iannuccilla on laaja kokemus tutkimus- ja tuotekehitysjohtamisesta eri teknologia-alueilla, kuten tietokonearkkitehtuurit, vuorovaikutusteknologiat (human-computer interaction), internet- ja kämmentietokoneteknologiat, langattomien teknologioiden strategiat sekä verkkojärjestelmät. Ennen liittymistään Nokiaan Iannucci on toiminut teknologiajohtajana Cosine Communicationsissa sekä tutkimusjohtajana Compaq Computer Corporationissa. Hän on myös ollut perustamassa ja johtanut teknologiatoimitoja Exa Corporationissa sekä toiminut useissa tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä IBM Corporationissa.
 
Nokia Research Centerin johtajana Iannuccin toimipiste on tutkimuskeskuksen pääkonttorissa Helsingin Ruoholahdessa.
 
Nokia Research Center vastaa läheisessä yhteistyössä Nokian liiketoimintayksikköjen kanssa Nokian strategisesta ja pitkän tähtäimen tutkimuksesta. Nokia Research Center osallistuu standardointityöhön ja kansainvälisiin tutkimusohjelmiin yhteistyössä yliopistojen ja muiden tutkimuslaitosten kanssa. Nokia Research Center keskittyy kehittämään nykyistä tuotekehitystä seuraavia teknologioita sekä uudistamaan Nokiaa pitkälle tähtäävällä teknologiatutkimuksella. Nokia Research Centerin  palveluksessa on 1200 työntekijää ja sillä on toimipisteitä Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Unkarissa, Kiinassa ja Japanissa.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia Research Center
Viestintä
Puhelin:  07180 36117
 
Nokia
Viestintä
Puhelin: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com