Fortis Private Equity neemt meerderheidsparticipatie in management buy-out van Packing Creative Systems


 
"We zijn verheugd om samen met Fortis Private Equity de controle te verwerven over Packing Creative Systems, een succesvolle en sterk groeiende systeemintegrator en solution provider voor de brouwerij- en frisdrankenindustrie" zegt Pascal Gruyaert, General Manager van Packing. "We zijn van plan om de internationale ontwikkeling van Packing voort te zetten, haar positie als marktleider verder uit te bouwen en onze klantenportefeuille van multinationale spelers in de brouwerij-& drankensector uit te breiden". Hij voegt er verder aan toe: "De keuze voor Fortis Private Equity is een weloverwogen beslissing die in volle openheid en samenwerking met de aandeelhouders en het management werd genomen: criteria zoals visie, strategie, financiële sterkte en internationaal netwerk speelden daarbij een rol"

Brigitte Boone, CEO van Fortis Private Equity, benadrukt het toenemend belang van buy-outs in de investeringsstrategie:  "De Belgische buy-out markt groeit in de breedte; met transacties zoals Packing Creative Systems wordt duidelijk dat de markt ruimer is dan transacties van het type Ontex, Balta of Aliplast. Aandeelhouders en managers van middelgrote ondernemingen vinden bij Fortis Private Equity de vereiste financiële middelen en een nuttig strategisch klankbord ter ondersteuning van hun plannen en ambities. Niet alleen voorzien wij kapitaal, maar wij streven ook naar het leveren van strategische ondersteuning aan onze portefeuillevennootschappen en haar beheerders".

"Bij Fortis Private Equity volgen we nauwgezet deze trend en breiden we onze buy-out-portefeuille uit. De MBO van Packing Creative Systems past perfect in deze investeringsstrategie. Vorig jaar realiseerden we de MBI van De Kaasbrik en de MBO van Velleman Groep. Andere transacties worden momenteel actief onderzocht."

Packing Creative Systems (www.packing.be) is al meer dan 15 jaar een belangrijk engineeringbedrijf. Het ontwerpt en realiseert bottling- en verpakkingslijnen. Naast het leveren van nieuwe lijnen, heeft Packing zich ook gespecialiseerd in het optimaliseren en reengineeren van bestaande lijnen. Het levert zowel hard- als software en doet daarvoor beroep op een eigen automatisatie afdeling. Packing telt vele multinationale groepen actief in de brouwerij-, frisdranken- en zuivelsector tot haar klanten. De geconsolideerde omzet bedroeg in 2004 meer dan EUR 14 miljoen, waarvan meer dan de helft in het buitenland wordt gerealiseerd. Het hoofdkantoor van Packing Creative Systems is gevestigd in Boom.
 
Fortis Private Equity maakt deel uit van Merchant Banking (www.merchantbanking.fortis.com), een afdeling van Fortis. Fortis Private Equity verleent risicokapitaal aan ondernemingen. Het verschaft zowel venture capital, development capital als buy-out capital aan een brede waaier van bedrijven actief in zowel traditionele als innovatieve sectoren.
Fortis Private Equity beheert alle Private Equity-activa van Fortis Bank en treedt op als 'gatekeeper' voor Fortis als geheel. In België, Nederland, Frankrijk, Spanje en Azië opereert Fortis Private Equity via eigen teams die zich richten op directe investeringen. Naast deze investeringen, beheert Fortis Private Equity een gediversifieerde fund of funds-portefeuille, die bestaat uit Europese en Noord-Amerikaanse buy-out- en venture capital-fondsen. Het totaal beheerd vermogen bedraagt meer dan EUR 750 miljoen.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 26,4 miljard (31/12/2004) en circa 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Degroof Corporate Finance trad op als financiële raadgever van de verkopende aandeelhouders.


Contacten:

Fortis Private Equity:
Brigitte Boone (tel.: 02/565.21.72)
Thierry François (tel.: 02/565.86.34)

Packing Creative Sytems :
Pascal Gruyaert (tel.: 03/870.60.70)
pascal.gruyaert@packing-cs.be
 

Attachments

PDF Versie