Agfa verwerft GWI, een toonaangevende speler in de Europese markten voor gezondheidszorg-IT


Mortsel (België), 13 januari 2005 - Agfa-Gevaert meldt dat, nadat de nodige goedkeuringen van de antitrust-autoriteiten werden verkregen, het de overname van GWI heeft afgerond op 13 januari 2005. GWI is een van de toonaangevende Europese ondernemingen in de snelgroeiende markt van de informatiesystemen voor de gezondheidszorg en van het Electronic Patient Record (elektronisch patiëntendossier of EPR).
 
De overnameprijs bestaat uit een vast bedrag van 256,5 miljoen euro en een earnout-regeling ter waarde van maximum 95 miljoen euro, afhankelijk van het halen van bepaalde commerciële resultaten. De overnameprijs wordt cash betaald. GWI wordt vanaf 14 januari 2005 in Agfa's rekeningen geconsolideerd. De overname zal onmiddellijk bijdragen tot de kasstroom, maar zal tijdens de eerste twee jaren de winst per aandeel met 3 tot 5 procent verminderen.
 
GWI, een Duitse AG in privé-bezit die in 1990 werd opgericht en zijn hoofdzetel in Bonn (Duitsland) heeft, ontwikkelt en verkoopt administratieve en klinische IT-oplossingen voor ziekenhuizen met als basis het volledig geïntegreerde en op maat leverbare IT-systeem 'ORBIS'®. 'ORBIS'® is een van de meest flexibele en functionele informatiesystemen die momenteel beschikbaar zijn. Het omvat een volledig geïntegreerd assortiment van algemeen administratieve, workflow- en documentatiesystemen alsook zeer specifieke klinische afdelingssystemen. GWI's klantenbestand bestaat uit meer dan 2.000 ziekenhuizen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.
Rekening houdend met de verwachte jaaromzet van zijn recente overnames verwacht GWI een groepsomzet in 2004 van ongeveer 118 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 20 miljoen euro te realiseren.
 
 
Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, hoofdzakelijk voor de grafische industrie en de gezondheidszorg.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. Samen realiseerden zij in 2003 een omzet van 4,215 miljard EUR. Informatie over het bedrijf en zijn producten is te vinden op de thuispagina van Agfa op het World Wide Web: www.agfa.com.
 
 
Contactpersoon:
Agfa-Gevaert
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel. ++32 (0)3/444.80.15

Attachments

AGFA - GWI