Endringer i Telenors konsernledelse


Morten Karlsen Sørby får totalansvaret for Telenors virksomhet innen mobil- og fastnettkommunikasjon i Norden. "Vi tar med oss erfaringene fra kunde- og markedsorienteringen i Norge og forenkler organisasjonen ytterligere ved å se det nordiske markedet under ett. Med dette som basis vil også vår internasjonale innsats, der vi i dag henter halvparten av våre inntekter, bli enda tydeligere, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.
 
"Ved at Morten Karlsen Sørby nå får ansvar for hele Norden, gir det meg og resten av ledelsen kapasitet til enda sterkere konsentrasjon om våre nåværende og kommende vekstområder innen internasjonal mobilvirksomhet," sier Baksaas.
 
"For våre nordiske kunder betyr dette at vi blant annet arbeider med å få til en felles nordisk produktplattform og tjenesteproduksjon," sier den nye lederen for Telenor Nordic, Morten Karlsen Sørby. "Samtidig er det viktig å understreke at selv om vi etterstreber en operasjon for hele Norden, er vi opptatt av å fokusere på tre markeder med sterk lokal ledelse og kundefokus. Vi vil nå sette alle krefter inn på å befeste Telenors posisjon og utvikle vår markedsposisjon i de nordiske landene," sier Karlsen Sørby.
 
Endret konsernledelse
Etter dette vil Telenors konsernledelse bestå av:
 
Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas
Visekonsernsjef og CFO Torstein Moland
Visekonsernsjef og leder av Telenor International Mobile, Arve Johansen
Konserndirektør og leder for Telenor Nordic, Morten Karlsen Sørby
Konserndirektør og leder for Telenor Broadcast, Stig Eide Sivertsen
Konserndirektør Jan Edvard Thygesen
 
 
Kontaktperson:
Pressetalsmann Dag Melgaard, tlf.: 67 89 26 71 eller 901 92 000