Nokia ja Sierra Wireless tekevät testaus- ja markkinointiyhteistyötä HSDPA-tuotteissa


Johtavat langattoman teknologian yhtiöt tarjoavat yhteistyössä HSDPA-kokonaisratkaisua
 
Nokia ja Sierra Wireless ovat tänään ilmoittaneet yhteistyöstään High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) WCDMA (UMTS) -ratkaisun kehittämisessä ja markkinoinnissa. Sopimuksen mukaan Nokian Networks-toimialaryhmä ja Sierra Wireless tekevät teknisiä ja markkinatestejä HSDPA-tuotteillaan, joita ovat Sierra Wireless AirCard R 850 ja AirCard 860 -langattomat laajan alueen verkkokortit sekä Nokian HSDPA -verkkolaitteet ja -ohjelmistot. Tavoitteena on yhdessä kehittää ja markkinoida HSDPA-ratkaisua tärkeimmille globaaleille operaattoriasiakkaille .
 
"Nokian HSDPA -radioverkon ja Sierra Wirelessin AirCard -verkkokorttien yhdistelmä tarjoaa operaattoreille helposti toteutettavan paketin", sanoo johtaja Giuseppe Donagemma Nokian verkkopuolelta.
 
HSDPA on WCDMA (UMTS)-ratkaisun päivitys, joka tarjoaa asiakkaille merkittävästi nopeammat latausnopeudet - jopa 1.8 Mbps ensimmäisessä vaiheessa verrattuna WCDMA-ratkaisun 384 kbps -nopeuteen. Operaattorien HSDPA-verkkopäivitykset tuovat nopeuden lisäksi lisää tehokkuutta verkkoon, ja näin mahdollistavat verkkokäyttäjien suuremman määrän kustannustehokkaalla tavalla. Operaattorien on helppo ottaa HSDPA-teknologian käyttöön Nokian WCDMA-verkoissa yksinkertaisella radioverkon ohjelmistopäivityksellä.
 
Aircard 850- ja AirCard 860 -langattoman laajan alueen verkkokortit ovat viimeisin lisä Sierra Wirelessin palkittuun Air-Card  -tuotelinjaan. AirCard 850 käyttää 2100 MHz:n WCDMA-taajuutta ja on suunniteltu pääasiassa Euroopan markkinoille, kun taas AirCard 860 toimii 850:n ja 1900 MHz:n WCDMA-taajuuksilla ja on suunnattu Pohjois-Amerikan markkinoille. Molemmat kortit ovat EDGE- ja GSM/GPRS-verkkoteknologian kanssa yhteensopivia kaikilla neljällä GSM-taajuudella (850, 900, 1800 ja 1900 Mhz) niillä alueilla jossa WCDMA-verkkoa ei ole. AirCard 850- ja AirCard 860 -verkkokorttien arvioidaan olevan toimitusvalmiita tämän vuoden toisella puoliskolla.
 
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Networks, Nokia
Viestintä
Puhelin: 07180 38195
Sähköposti: networks.communications@nokia.com
 
Nokia
Viestintä
Puhelin: 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com
 
www.nokia.fi
www.nokia.com