Series 60 Challenge 2005 -palkinnot myönnettiin innovatiivisille mobiiliratkaisuille Kiinasta, Yhdysvalloista, Saksasta, Ruotsista ja Italiasta


Nizza, Ranska - Series 60 Challenge 2005 -palkinnot myönnettiin innovatiivista Series 60 -sovelluksista ja -palveluista China Mobile Communications Corporationille, Mobile Digital Medialle, Scaladolle, bit-sidelle ja KeyTechnologylle. Palkinnot luovutettiin Nizzassa hotelli Negrescossa järjestetyssä gaalaillassa 12. helmikuuta.
 
Ensiluokkaisten Series 60 -innovaatioiden löytämiseksi käynnistetty Nokian, Sendon, Siemensin ja Symbianin  sponsoroima Series 60 Challenge -kilpailu käynnistyi 1.11.2004. Kilpailun ensisijainen tarkoitus oli rohkaista Series 60 -ohjelmistoalustaan perustuvien sovellusten kehittämistä ja löytää muita Series 60 -ohjelmistoalustaa tukevia innovaatioita. Yhden kuukauden ilmoittautumisaikana kilpailuun ilmoitettiin lähes 140 sovellusta ympäri maailman. Series 60 -ohjelmistoalusta on selvästi innoittanut sovelluskehittäjiä, suuret operaattorit mukaan lukien, luomaan erityyppisiä vakuuttavia ja helppokäyttöisiä sovelluksia. Kilpailun osallistuneiden sovellusten joukossa oli monia ratkaisuja, joissa hyödynnettiin luovasti puhelimen kameraominaisuutta. Näistä muutama oli myös voittajien joukossa.
 
"Olimme erittäin tyytyväisiä Series 60 -kilpailun herättämään mielenkiintoon. Oli ilo nähdä niin monta mukaansatempaavaa ja innovatiivista Series 60 -sovellusta yli 30:sta maasta ympäri maailman. Suosituin kilpailukategoria oli yrityssovellukset, mikä osoittaa, että Series 60 -ohjelmistoalustan joustavuus- ja turvallisuusominaisuudet vastaavat yritysasiakkaiden tarpeita. Kaiken kaikkiaan kilpailuvastausten taso oli erittäin korkea ja voittajien valinta oli tuomaristolle erittäin vaikea tehtävä", sanoi Mauri Metsäranta, Nokian Software Platforms Marketing -yksikön johtaja ja Series 60 Challenge -kilpailun tuomariston puheenjohtaja.
 
Nokian, Sendon, Siemensin ja Symbianin edustajista koostuva tuomaristo arvioi kilpailuhakemuksia  niiden innovatiivisuuden, laadun ja hyötyjen perusteella. Palkintokategoriat ja voittajat ovat:
 
- Paras operaattoripalvelu - Map@Handset, China Mobile Communications Corporation, Kiina: Map@Handset on paikkatietopalvelu, joka käyttää esiasennettua elektronista karttaa, josta käyttäjät voivat etsiä yritys- ja sijaintitietoa. Tämän paikallisen operaattorin tarjoaman palvelun avulla käyttäjät voivat määritellä omat kiinnostuksen kohteensa ja lähettää kohteen karttatiedot multimediaviestillä kollegoilleen tai ystävilleen. Palvelun ominaisuudet, kuten soluntunnistus ja GPS, maamerkit ja ns. kotkansilmä, ovat erittäin hyvin suunniteltuja.
 
- Paras yrityssovellus - Quick Office Premier, Mobile Digital Media, Yhdysvallat: Quick Office Premier on ensimmäinen langaton toimistopaketti, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden avata, lukea, luoda, muokata ja tallentaa Microsoft Word-, Exel- ja PowerPoint-tiedostoja Series 60 -pohjaisella laitteella. Käyttäjät voivat vastaanottaa MS-tiedostoja matkapuhelimeensa Bluetooth-yhteyden avulla PC:ltä tai PDA-laitteelta, infrapunalla, SD/MMC-muistikortilla tai sähköpostin liitetiedostona. Quick Office Premier on erittäin hyvä ja elinvoimainen tuote sekä ainutlaatuinen, sillä siinä kaikki tarvittava löytyy samasta paketista.
 
- Paras media/musiikkisovellus - PhotoTwister, Scalado, Ruotsi: PhotoTwister luo hetkessä kierre-efektikuvia. PhotoTwisterin avulla käyttäjä voi ottaa, tallentaa ja lähettää erilaisin kierre- tai maalitehokeinoin käsiteltyjä kuvia. PhotoTwister mahdollistaa uudenlaisen tavan tehdä kierre-efektikuvia reaaliajassa - jo ennen kuvan ottamista. Sovelluksen grafiikka ja ikonit ovat selkeitä ja tyylikkäitä.
 
- Paras pelisovellus - Marble Revolution, bit-side, Saksa: Marble Revolution palauttaa matkapuhelimiin oikean, perinteisen labyrinttipelin, jossa käytetään kamerajäljitystä. Tämä loistava peli hyödyntää innovatiivisesti ja nerokkaasti puhelimen olemassaolevia ominaisuuksia, kuten Series 60 -pohjaisten laitteiden kameratoimintoa.
 
- Erityismaininta - Mobile Cinema Booking, KeyTechnology, Italia: Mobile Cinema Booking on asiakas-palvelusovellus joka mahdollistaa elokuvalippujen varauksen Series 60 -pohjaisilla laitteilla. Sovellus on räätälöity sellaisia elokuvateattereita varten, joissa on vähintään kuusi näyttämöä. Selkeällä käyttöliittymällä on mahdollista esimerkiksi etsiä tietoa elokuvista ja varata istumapaikkoja. Käyttäjä saa viiva- tai kirjaimista ja numeroista koostuvan koodin, jolla liput voi lunastaa teatterista.
 
 
Symbian OS -pohjainen Series 60 -ohjelmistoalusta on maailman johtava älypuhelinalusta. Series 60-pohjaisia laitteita on markkinoilla miljoonia valmiina odottamassa laadukkaita matkapuhelinsovelluksia. Ohjelmistoalustan ovat lisensoineet osa johtavista matkapuhelinvalmistajista, kuten Lenovo, LG Electronics, Nokia, Panasonic, Samsung, Sendo ja Siemens. Series 60 -ohjelmistoalustan joustavuus mahdollistaa monenlaiset laitemallit ja ohjelmistokokoonpanot. Tämän osoittaa Series 60 -pohjaisten puhelimien laaja saatavuus markkinoilla jo nyt. Series 60 -ohjelmistoalusta ja sen palkittu käyttöliittymä tukevat laajasti erilaisia langattomia palveluita sekä luovat edellytykset innovatiivisten partnerisovellusten rakentamiselle. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta se tarjoaa erinomaisia liiketoimintamahdollisuuksia operaattoreille ja sovelluskehittäjille.
 
Lisätietoa Series 60 -ohjelmistoalustasta on saatavilla osoitteesta www.series60.com, joka tarjoaa tuoretta tietoa Series 60 -ohjelmistoalustasta, -laitteista ja -yhteisöstä viimeisine uutisineen. Sivusto on nyt myös saatavilla XHTML-muodossa, mikä mahdollistaa sen kätevän selaamisen myös matkapuhelimella.
 
 
Lisätietoja:
 
Nokia Technology, Viestintä
Tel. +358 7180 73559
 
Nokia Americas
Viestintä
Tel. +1 914 368 0423
 
www.nokia.fi
www.nokia.com