Nokia kasvattaa 3G-valikoimaansa uudella Nokia 6680 -älypuhelimella


Helppokäyttöinen kamerapuhelin mahdollistaa reaaliaikaisen sähköpostien vastaanottamisen, suoran videokuvan välittämisen, videopuhelun ja XpressPrint-tulostamisen
 
Cannes, Ranska - Nokia julkisti tänään Cannesin kansainvälisessä 3GSM World -tapahtumassa Ranskassa uusimman 3G-laitteensa, Nokia 6680 -älypuhelimen. Kuvaviestintään optimoidussa laitteessa on kaksi sisäänrakennettua kameraa, salama ja jopa 262 144 värin kirkas näyttö. Laitteen takaosassa sijaitsevan kameran aktivointi ja käyttö sujuu helposti kätevän liukukannen avulla, joka mahdollistaa myös kameroiden vaihtamisen videopuhelun aikana.
 
Tehokas Nokia 6680 -puhelin on monipuolinen työkalu. Erilaisten älypuhelinominaisuuksien, kuten henkilökohtaisten tietojen hallinnan, videoiden suoratoiston ja Internet-selaimen lisäksi laitteen avulla voidaan hyödyntää myös monia 3G:n mahdollistamia palveluita, kuten kaksisuuntaisia videopuheluita*, videokuvan jakamispalvelut (Video Sharing)* ja reaaliaikaista sähköpostia. Johtavaan Series 60 -ohjelmistoalustaan perustuva Nokia 6680 -kolmitaajuuspuhelin toimii GSM 900/1800/1900 -, EDGE- ja WCDMA-verkoissa ja tarjoaa käyttäjilleen saumattomia matkaviestintäpalveluita yli 100 maassa ympäri maailman. Nokia 6680 -puhelimen arvioidaan tulevan myyntiin maaliskuussa 2005 ja sen verottoman vähittäismyyntihinnan arvioidaan olevan noin 500 euroa.
 
"Ohut ja tyylikäs Nokia 6680 -älypuhelin on hyvä esimerkki langattomasta yhdentymisestä: siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla älykkyys ja tietokoneiden tehokkuus sekä monipuoliset kuvaviestintämahdollisuudet. Samalla se tarjoaa käyttäjilleen monipuoliset mahdollisuudet välittömään viestintään. Huippuominaisuuksista huolimatta laitteen käyttö on helppoa ja johdonmukaista", toteaa johtaja Anssi Vanjoki Nokian Multimedia-toimialaryhmästä.
 
Videoneuvotteluissa käytettävän kaksisuuntaisen videopuhelutoiminnon* lisäksi Nokia 6680 -älypuhelin tukee uutta multimediapalvelua, jonka avulla käyttäjä voi välittää 3G-verkossa suoraa videokuvaa tai videoleikkeitä tavallisen puhelun aikana*. Toimintoa hallitaan laitteen liukukannen avulla ja kuvayhteys voidaan kytkeä päälle ja pois vaivatta kesken puhelun.
 
Nokia 6680 -älypuhelimessa on useita työtehokkuutta lisääviä ominaisuuksia, kuten sähköpostit reaaliajassa vastaanottava sähköpostiratkaisu, joka tukee asiakirjojen katseluohjelmia ja useita eri liitetiedostotyyppejä (JPEG, MP3, PPT, DOC, XLS, PDF). Puhelimen HTML-selain tuo Internetin käyttäjän ulottuville taskukoossa, ja muistiinpanojen sekä kalenteri- ja yhteystietojen synkronointi laitteen ja yhteensopivan PC:n välillä on helppoa.
 
Nokia 6680 -puhelimen etupuolella on sisäänrakennettu VGA-kamera (640 x 480 pikseliä) ja takapuolella 1,3 megapikselin kamera (1280  x  960 pikseliä). Takaosan kameran aktivointi ja käyttö sujuu kätevästi kameraa suojaavan liukukannen avulla. Nokia 6680 -puhelimen suuri ja kirkas, automaattisella kirkkaudensäädöllä varustettu aktiivimatriisivärinäyttö, kuusinkertainen digitaalinen tarkennin, sisäänrakennettu LED-salama ja laadukas linssi tehostavat kuvaviestintäkokemusta. Käyttäjä voi lisäksi valita kuviin haluamansa värimaailman, mustavalkokuvista seepiansävyisiin tai negatiivikuviin.
 
Nokia XpressPrint -tulostusratkaisu tekee laadukkaiden kuvien sekä sähköpostien ja omien tietojen tulostamisesta entistäkin helpompaa. Nokia XpressPrint -ratkaisun avulla Nokia 6680 -älypuhelimen käyttäjät voivat tulostaa kuvia ja tekstiä suoraan puhelimestaan koti- tai toimistotulostimeen tai valokuvausliikkeen tulostuskioskiin. PictBridge-suoratulostus onnistuu liittämällä puhelin suoraan yhteensopivaan tulostimeen USB-kaapelin avulla. Nokia XpressPrint -ratkaisu mahdollistaa myös langattoman tulostamisen Bluetooth-teknologian avulla. Lisäksi kuvat voi tulostaa MMC-kortinlukijan välityksellä. Muistikortin voi irrottaa puhelimesta virtaa katkaisematta ja asettaa yhteensopivaan tulostimeen.
 
Nokia 6680 -puhelin painaa 133 grammaa ja sen muut mitat ovat 108,4  x  55,2  x  20,5 mm. Laite toimii Symbian-käyttöjärjestelmällä. Nokia 6680 -älypuhelin tukee tänään julkistettua Nokian ja Loudeyen yhteistä operaattoreille suunnattua langatonta musiikkiratkaisua. Lisäksi Nokia 6680 -puhelimessa on sisäänrakennettu musiikkisoitin stereoäänellä.
 
*Varmista palvelun saatavuus ja hinta operaattorilta tai palveluntarjoajalta.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
Nokia Multimedia
Viestintä
Puh. 07180 45751
 
Nokia
Viestintä
Puh. 07180 34900
 
www.nokia.fi
www.nokia.com
 
Lisätietoja tapahtumasta on saatavilla Nokian englanninkielisillä internet-sivuilla osoitteessa: www.nokia.com/press/Cannes2005
 
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja kuvia Nokia 6680 -älypuhelimesta on saatavilla osoitteessa:
 
Valokuvia tapahtumasta on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press-> photos ->events.
 
Nokian uusia tuotteita esittelevää videomateriaalia on saatavilla osoitteessa: www.thenewsmarket.com/nokia