Nokia 6101 -puhelin tarjoaa operaattoreille uusia räätälöintimahdollisuuksia


Cannes, Ranska - Nokia täydensi tänään taitettavien puhelinten valikoimaansa esittelemällä Nokia 6101 -puhelimen 3GSM-konferenssissa Ranskan Cannesissa. Viimeisintä langatonta teknologiaa edustava tyylikäs uutuuspuhelin tarjoaa operaattoreille entistä monipuolisempia räätälöintivaihtoehtoja.
 
Pienikokoisesta kolmitaajuuspuhelimesta valmistetaan kahta eri versiota. GSM 900/1800/1900 -verkoissa toimiva versio on tarkoitettu pääasiassa Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan sekä Aasian markkinoille, kun taas GSM 850/1800/1900 -verkoissa toimiva versio on suunnattu Amerikan markkinoille. Nokia 6101 -puhelimen toimitusten on määrä alkaa vuoden toisella neljänneksellä, ja sen arvioitu veroton vähittäishinta on vajaa 250 euroa.
 
"Klassisen tyylikkään Nokia 6101 -puhelimen toiminnot sopivat kiireisen päivän jokaiseen hetkeen. Se tarjoaa myös operaattoreille monia räätälöintivaihtoehtoja kuten operaattorin brändin mukaisen käyttövalikon, taustakuvat ja tervehdystunnukset", sanoo johtaja Kai Öistämö Nokian Mobile Phones -toimialaryhmästä.
 
Nokia 6101 -puhelimessa on helppokäyttöinen valikkorakenne ja monipuoliset toiminnot kuten VGA-kamera ja FM-radio. Kameran saa aktivoitua kätevästi sitä varten tehdyn napin painalluksella. Kameralla otettuja kuvia tai videoleikkeitä voi lähettää multimediaviestinä yhteensopivaan puhelimeen. Kuvat voi myös ladata virtuaaliseen valokuva-albumiin Internetissä, jonka kautta niistä voi kätevästi tilata valokuvapaperille tulostettuja kuvia. Käyttäjä voi myös personoida uutuuspuhelimensa molemmat näytöt oman makunsa mukaisiksi animoiduilla taustakuvilla ja näytönsäästäjillä. Puhelimen ulkokuoren näyttö näyttää soittajan, kellonajan ja päiväyksen, kun taas kuorten sisällä olevan päänäytön voi asettaa näyttämään mieluisan kuvan tai käyttäjän kalenterin.
 
Uutuuspuhelin esittelee myös aivan uuden viestintämuodon, Nokia Xpress -ääniviestit. Käyttäjä voi äänittää esimerkiksi onnitteluviestin tai lomaterveiset ja lähettää sen GPRS-verkon kautta toisen henkilön puhelimeen vain muutaman näppäimen painalluksella Nokia Xpress -ääniviestinä. Vastaanottaja voi puolestaan tallentaa viestin puhelimeensa ja kuunnella sen sopivana ajankohtana.
 
Nokia Xpress -ääniviestit täydentävät Nokia 6101 -puhelimen push to talk -pikayhteyttä, jonka avulla voi puhua yhden näppäimen painalluksella yhdelle tai useammalle henkilölle samanaikaisesti samaan tapaan kuten radiopuhelimella. Useat operaattorit eri puolilla maailmaa tarjoavat jo kuluttajille push to talk -pikayhteyttä osana palveluvalikoimaansa.
 
Nokia 6101 -puhelin tukee myös niin ikään tänään julkistettua, erikseen myytävää Nokia Display HS-6 -kuuloketta, jonka näytön avulla voi käyttää puhelimen puhelutoimintoja ja radiota.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia
Viestintä
p. 07180 34900
 
www.nokia.com
www.nokia.fi
 
Lisätietoja tapahtumasta on saatavilla Nokian englanninkielisillä internet-sivuilla osoitteessa: www.nokia.com/press/Cannes2005
 
Lehdistökäyttöön tarkoitettuja kuvia Nokia 6101 -kamerapuhelimesta  on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press  ->photos.
 
Valokuvia tapahtumasta on saatavilla osoitteessa: www.nokia.com/press-> photos ->events.
 
Nokian uusia tuotteita esittelevää videomateriaalia on saatavilla osoitteessa: www.thenewsmarket.com/nokia
 
 
Palvelut ja jotkin ominaisuudet ovat riippuvaisia verkosta ja/tai SIM-kortista sekä käytettävien laitteiden yhteensopivuudesta ja näiden tukemista sisältömuodoista.