Nokia ja TIM tuovat videokuvan jakamispalvelut Italiaan Nokia 6680 -puhelinta käyttäen


Uusi palvelu käyttää Nokia IP Multimedia Subsystem -ratkaisua
 
Italian johtava matkapuhelinoperaattori Telecom Italia Mobile (TIM) ja Nokia ovat tänään ilmoittaneet jo aiemmin aloitetun yhteistyönsä olevan siinä vaiheessa, että kaupallinen videokuvan jakamispalvelu (Video Sharing) voidaan esitellä Italiassa tämän vuoden toisella neljänneksellä. Palvelu tuodaan TIM:in asiakkaille uutta Nokia 6680 3G-puhelinta käyttäen. Nokia 6680 on maailman ensimmäinen puhelin, jossa on tämä uusi toiminnallisuus on integroituna.
 
Videokuvan jakaminen on multimediapalvelu, joka mahdollistaa reaaliaikaisen videon ja videotallenteiden jakamisen puhelun aikana. Puhelimen käyttäjät voivat samanaikaisesti katsoa samaa videokuvaa ja keskustella siitä. Videokuvan jakamisen voi myös lopettaa kesken puhelun. Palvelu perustuu 3GPP standardiin ja IETF -teknologiaan, ja se on saatavilla ilman lisenssimaksua osoitteessa http://www.forum.nokia.com/SIP.
 
TIM on sitoutunut Nokian avoimeen arkkitehtuuriin, ja yritykset ovat tehneet yhteistyötä videokuvan jakamis-ratkaisun tuomiseksi myös Nokia 6630-puhelimeen. TIM tarjoaa videokuvan jakamispalvelua TIM "Turbo Call" -tuotemerkin alla.
 
Videokuvan jakaminen perustuu 3GPP IP Multimedia Subsystem -ratkaisuun. Nokia IP Multimedia Subsystem (IMS) runkoverkkoarkkitehtuuri on jo käytössä TIM:in verkossa. Sitä tulevat täydentämään IMS-palveluiden hallintaan ja aktivointiin sekä OMA:n  (Open Mobile Alliance) päätelaiteasetusten hallintaan liittyvät ratkaisut, joiden avulla TIM:in asiakkaat voivat ottaa videokuvan jakamispalvelun käyttöön joustavasti ja nopeasti.  Ratkaisun integrointi TIM:n verkkoympäristöön ja järjestelmiin on olennainen osa  yhteistyötä.
 
"Videokuvan jakaminen puhelun aikana on tärkeä kehitysaskel langattomissa videopalveluissa ja uskomme palvelun tulevan laajaan käyttöön", sanoo TIM:in johtaja Luca Luciani. "Uskomme että Nokian arkkitehtuuri ja johtava IMS-pohjainen teknologia yhdessä meidän vahvan osaamisemme kanssa muodostavat erinomaisen pohjan kehittyneille palveluille, kuten videokuvan jakaminen ja muut tulevaisuuden palvelut."
 
"Olemme iloisia yhteistyöstä TIM:n kanssa. Tämä palvelu mahdollistaa spontaanin ja helpon tavan käyttää videokuvaa matkaviestinnässä", sanoo johtaja Juha Putkiranta Nokian Imaging-yksiköstä. "Nokia on etulinjassa avoimien, IP-pohjaisten palveluiden kehittämisessä joista Video Sharing on hyvä esimerkki. Tavoitteemme on mahdollistaa operaattoreille laaja valikoima palveluita päätelaitteesta ja verkosta riippumatta."
 
"Nokian IMS-ratkaisun kaupallinen käyttöönotto TIM:n verkossa on ensimmäinen askel kohti tulevaisuuden runkoverkkoarkkitehtuuria", sanoo johtaja Juha Äkräs Nokian Core Networks-yksiköstä. "Ratkaisumme sopii hyvin TIM:n verkkoympäristöön ja minimoi uusien multimediapalveluiden käyttöönoton kustannukset."
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Multimedia
Viestintä
p. 07180 45751
 
Nokia
Viestintä
p. 07180 34900
 
www.nokia.fi
www.nokia.com