Stora Enso lanserar på Interpack nytt gränssnitt för kunder


På Interpack 2005 lanserar Stora Enso ett nyskapande servicekoncept, ett webbaserat kundgränssnitt som kompletterar koncernens digitala tryck- och förpackningskoncept. Gränssnittet gör det möjligt för kunderna att själva utforma och beställa egna, unika förpackningar via internet.
 
Kundgränssnittet i kombination med skivförpackningslinjen 'Stora Enso DBS powered by Xeikon' utnyttjar digital teknik maximalt för att kunna erbjuda ytterst individanpassad, användarvänlig och kostnadseffektiv service. Kundgränssnittet kan också kombineras med digitaltryck och tillverkning av kartongbägare. Bägare med personligt tryck är idealiska för till exempel kampanjer och evenemang.
 
Testade och godkända lufttäta bägare
 
Stora Enso presenterar sin nya, lufttäta bägare för förpackning av mat på Interpack 2005. Företagets unika utrustning för täthetstestning bygger på spårgasteknik och garanterar att kombinationen av speciellt utvecklad kartong, värmeförseglad tejpning och innovativ lockförsegling gör förpackningen fullständigt tät.
 
Stora Enso har utvecklat en speciell kartongkvalitet utan folie, Cupforma AT, för den lufttäta bägaren. Dess vattenångbarriär hindrar maten från att klumpa sig, bevarar dess krispighet och konsistens samt skyddar mot mögelbildning. Syrebarriären gör att maten inte härsknar eller förlorar sitt vitamininnehåll och hindrar tillväxten av mikroorganismer och lipidoxidering. Matens färg, smak och lukt kan bevaras oförändrade under långa lagringsperioder. Den lufttäta bägaren från Stora Enso öppnar för mängder av nya möjligheter för bägare inom livsmedelsförpackning.
 
Fakta & siffror
 
Stora Enso är en integrerad skogsindustrikoncern med tillverkning av tryck- och finpapper, förpackningskartong och träprodukter. Inom dessa områden har koncernen en världsledande marknadsposition. Stora Ensos omsättning under 2004 uppgick till 12,4 miljarder EUR. Koncernen har cirka 45 000 anställda i mer än 40 länder i fem världsdelar och en årlig produktionskapacitet på 16,4 miljoner ton papper och kartong. Stora Ensos aktier är noterade i Helsingfors, Stockholm och New York.
 
Stora Enso är världens största producent av vätskekartong och en ledande producent av kartong för livsmedelsförpackningar. För grafiska ändamål, förpackning av cigaretter och kartongförpackning av läkemedel, mat, dryck, mediaprodukter, kosmetika och lyxartiklar tillverkar koncernen ett brett sortiment av nyfiberkartong som bestruken SBS, Performa CTMP och kartong för falskartong, liksom ett antal kartongkvaliteter baserade på returfiber. Tack vare sin integrerade beläggningsanläggning är Stora Enso Packaging Boards Europas största tillverkare av polymerbelagd kartong. Stora Ensos produktionskapacitet uppgår till 3,5 miljoner ton förpackningskartong, flerskiktskartong och specialpapper per år. Därtill kommer 335 000 ton wellpapp och 197 000 ton mittskiktskartong. De viktigaste marknaderna är Europa, Nordamerika och Asien.
 
Tyngdpunkten i produktutvecklingen ligger på att utveckla nya affärsmodeller och nyskapande förpackningslösningar genom innovation genom hela värdekedjan för att därigenom kunna möta marknadens efterfrågan och kundkrav.
 
Direktlänkar till bilder:
 
Mer information från
 
 
Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
Sanna Heiskanen, Marketing Communications Officer
Tel. +358 2046 23440