Net Insight introducerar NG-SDH/SONET högkapacitetsväxel med maximal granularitet


Med hög tillförlitlighet och garanterad 100% tjänstekvalitet i kombination med kraftigt minskade kostnader kan Nimbra 680 uppfylla de hårda krav som media- och triple play-nät ställer. Den öppnar även upp nya möjligheter till intäktsgenererande tjänster för stads- och stamnät. Chassit med 320 Gbit/s kapacitet kan utrustas på flera sätt, t ex med dubblerade 40 eller 80 Gbit/s bi-direktionella väljarplan. Vidare är Nimbra 680 den enda högkapacitetsväxeln på marknaden med maximal granularitet för alla tjänster inklusive Ethernet.
 
NimOS-mjukvarans automatiska kontrollplan möjliggör att både punkt-till-punkt- och punkt-till-multipunkttjänster kan sättas upp i ett enda steg och att nätet enkelt kan expanderas. Den interna icke-hierarkiska lösningen med 0.5 Mbit/s granularitet kan användas på SDH/SONET nätnivå för att uppnå mer än 95% nätverksutnyttjande och maximal flexibilitet. Nimbra 680 erbjuder också maximal tillförlitlighet inklusive full redundans för väljarplan, kraftförsörjning, processorkort och styrvägar.
 
"Nimbra 680 är en banbrytande multitjänst-växel", säger Tomas Duffy, VD för Net Insight. Genom att kombinera hög kapacitet, lägsta kostnad per transporterad bit och garanterad 100% tjänstekvalitet, kan Nimbra 680 erbjuda en kostnadseffektiv lösning för operatörer som vill erbjuda avancerade video-, tal- och datatjänster som efterfrågas på marknaden idag.
 
Nimbra 680 är fullt kompatibel med Nimbra One/340 seriens multitjänstväxlar och erbjuder operatörerna många möjligheter till nätverksomkoppling för att möta olika behov. Nuvarande användare av Nimbra-plattformen kan dra fördel av Nimbra 680 för att på ett kostnadseffektivt sätt förbättra skalbarheten i sina nätverk.
 
För ytterligare information kontakta:
Tomas Duffy, VD, Net Insight AB.
Tel. 08-685 04 00, e-post: tomas.duffy@netinsight.net