FLSmidth opnår milliard-ordre i Nigeria


Der er tale om en komplet cementfabrik, der får en kapacitet på 6250 tons cementklinker pr. døgn, når fabrikken står klar sommeren 2007 nær havnebyen Calabar ca. 500 km. øst for Lagos i Nigeria. 
 
FLSmidth skal levere samtlige maskiner og alt hjælpeudstyr, og flere af FLSmidths selskaber og divisioner bidrager som underleverandører til projektet. FLSmidths leverance omfatter en ATOX 50 råmølle, en komplet ILC 3base ovn med forvarmer og SF Cross-Bar køler samt to UMS cementmøller med O-SEPA separator, to EV hammerknusere, råmaterialelagre, siloer, elektrofiltre og et komplet kvalitets- og proceskontrolsystem. Yderligere omfatter kontrakten doseringsudstyr fra Pfister samt en komplet pakkelinie fra Ventomatic. Kontrakten inkluderer desuden bygningsdesign, træning og uddannelse.
 
FLSmidth opfører fabrikken i samarbejde med Orascom Construction Industries (OCI), et internationalt entreprenørfirma fra Ægypten, som FLSmidth tidligere succesfuldt har gennemført tilsvarende projekter med i Algeriet og Libyen.
 
Kunden, United Cement Company of Nigeria Ltd. er et nyetableret selskab der består af Flour Mills of Nigeria, en af Nigerias største importører af cement, i joint venture med Holcim og Orascom.
    
-Vi er stolte over at have vundet denne vigtige ordre fra UNICEM. Den bekræfter vores stærke position på det konkurrenceprægede internationale marked for cementmaskiner og giver os en god start på 2005, siger adm. direktør Jørgen Huno Rasmussen, FLSmidth.
 
Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til idriftsættelsen i 2007.