Agfa uitverkoren door eerste Hong Kong krant die overschakelt naar CtP


Mortsel, België - 28 februari 2005 -
16.00 uur CET
 
Agfa maakte vandaag bekend dat de krant Wen Wei Po uit Hong Kong twee :Polaris XTV violet-lasersystemen geïnstalleerd heeft, waardoor het de eerste krant in de stad is die CtP-technologie implementeert. De overgang werd gekenmerkt door een ceremonie bij Wen Wei Po en bijgewoond door Dhr. Zhang Guoliang, directeur, Dhr. Pan Yi Li, vice-directeur, Dhr. Wang Bo Yao, hoofdredacteur, Dhr. Liu Weizhong, assistent hoofdredacteur en Dhr. Kwok Wan, general manager van het Wen Wei Po perscentrum.
 
De volledig geautomatiseerde :Polaris XTV stelt Wein Wei Po in staat grotere efficiëntie en grotere doorvoer te bereiken binnen hun productiesysteem. De platen worden belicht aan hoge snelheden, maximaal 200 platen per uur, en vervolgens vlot vervoerd naar een inline pons- en buigeenheid, waar ze volledig voorbereid worden voor de pers. Waar voorheen verschillende mensen nodig waren om de prepress-operaties te overzien, kan de nieuwe gestroomlijnde cyclus gecontroleerd worden door slechts één operator.
 
"De :Polaris biedt vele voordelen aan onze onderneming. De systemen zijn snel en eenvoudig te gebruiken, wat de efficiëntie van de workflow verhoogt, en zij bieden platen met hoge resolutie, wat onze printkwaliteit verbetert," zegt Dhr. Pan Yi Li, vice-directeur bij Wen Wei Po. "We zijn er trots op het meest moderne prepress-systeem in onze regio te hebben."
 
Voor resultaten van hoge kwaliteit maakt de krant ook gebruik van :N91v fotopolymeer platen van Agfa, die afdrukken aan 200 lpi. De duurzame coating van de :N91v laat grote oplagen toe en zorgt voor uitstekende persprestaties.
 
"Als eerste krant in de regio die overschakelt naar CtP, is Wen Wei Po reeds gestart met zijn productiviteit te verhogen en personeel te verminderen dankzij de :Polaris XTV-systemen. Sinds het voltooien van de installatie vorige maand, heeft de krant tot 90% van zijn platen belicht met het :Polaris CtP-systeem," zegt Kurt Smit, directeur van Agfa's krantenafdeling wereldwijd. "Agfa is verheugd zijn klanten overal ter wereld onze krachtige oplossingen te kunnen aanbieden, die helpen de kwaliteit te verhogen en kosten onder controle te houden."
 
Over het :Polaris CtP-systeem.
De :Polaris XTV maakt gebruik van een violet-laser (405 nm) met lange levensduur en bereikt belichtingssnelheden van maximaal 200 platen per uur. De snelle vlakbedplaatbelichter met enkelvoudige breedte beschikt over een handige wagen en heeft online ruim 1000 enkelvoudige of 500 panoramaplaten klaar om te belichten.
 
Over Wen Wei Po.
Opgericht in Hong Kong in september 1948, is Wen Wei Po een bekende krant in Hong Kong en wordt ze in vele provincies in China verdeeld. Het publiceert eveneens overzeese versies voor Europa, Amerika, Zuidoost-Azië, Thailand, Filippijnen, Maleisië en Canada, met een totale oplage van meer dan 300.000 iedere dag.
 
Over Agfa.
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en IT. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, hoofdzakelijk voor de grafische industrie en de gezondheidszorg.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 100 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2003 een omzet van 4,215 miljard euro tot stand gebracht.
Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com.
 
Perscontact:
Marc Verbiest
PR Manager
Graphic Systems
+32-3-444 4101
 

Attachments

Persbericht