Telenor 150 år - gir jubileumsgave til skolen


"En god skole og et høyt kunnskapsnivå er avgjørende for samfunns- og næringsutviklingen. Telenor ønsker å bidra til at norsk skole får et kraftig løft på et område der selskapet har spesiell kompetanse; informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Vi har derfor valgt å markere jubileumsåret på en måte som vi håper skal sette spor og gi resultater i lang tid fremover," sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.
 
Telenor har valgt å konsentrere 150-årsfeiringen om skolegaven.
 
"Utdanningsministeren har tatt initiativ til samarbeid og dialog med næringslivet, og i Telenor vil vi vise med konkret handling at dette er vi med på," sier Baksaas. "Telenor har et sterkt ønske om å videreutvikle kunnskapssamfunnet. Som et stort tele- og it-selskap, kan vi bidra både med kompetanse og teknologi. Derfor vil vi som en del av jubileumsgaven også gi læremidler som skal tilføre elevene en bevisst holdning til bruk av IKT. Pc-gaven har vi valgt fordi vi vet at det er behov for mer utstyr i skolen. Hvis Telenor kan være med å styrke skolen på utstyrsiden, og samtidig få satt holdninger til bruk av IKT på dagsordenen, så er det en fin måte for oss å markere 150 års historie i det norske samfunnet", sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.
 
Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet: "Telenor viktig medspiller"
"Gjennom store deler av sin 150 år lange historie har Telenor vært en viktig medspiller for norsk skole. Jeg er glad for at Telenor viderefører arven fra Televerket som en av etterkrigstidens viktigste samfunnsbyggende institusjoner. Gaven Telenor overrekker norsk skole i dag vitner om vilje til samfunnsansvar og er et godt eksempel på at offentlig og privat sektor kan samarbeide om viktige samfunnsmål," sier utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet.
 
"Gaven fra Telenor vil utvilsomt bidra i vårt arbeid for at IKT ikke er noe for spesielt interesserte. Jeg er sikker på at gaven vil være til stor inspirasjon og nytte og et eksempel til etterfølgelse. På vegne av hele det norske skolesamfunnet retter jeg en stor takk til Telenor for denne sjenerøse gaven og ønsker til lykke med jubileet," sier statsråd Clemet.
 
Helga Hjetland, Utdanningsforbundet: "Setter IKT-vett på timeplanen"
"Denne gaven vil utvilsomt øke lærernes mulighet til å gi elevene en fremtidsrettet og variert undervisning. Jeg er særlig glad for læremidlene som gir oss en fin mulighet til å få IKT-etikk på timeplanen," sier leder i Utdanningsforbundet, Helga Hjetland.
 

Telenors jubileumsgave til skolen er tredelt:
*     7 000 nye, bærbare pc-er fra IBM med Microsoft XP Professional i skolesett à 15 stk. vil bli gitt til ungdomsskoler som har et stort behov. Kommunene vil bli kontaktet med forespørsel om behov, prioritering av skoler og planer for utnyttelse av IKT.
*      Læremidlet "HITcomet" som skal lære ungdom å takle IKT-relaterte problemstillinger, blir tilbudt alle klasser i ungdomsskolen via Internett eller CD-ROM.
*     Spillet "GlobalCountdown", lar deltakerne ta stilling til globale miljøspørsmål og IKT-etiske problemstillinger ved bruk av moderne teknologi. Elever i 10. klasse og videregående skole inviteres til Telenors hovedkontor på Fornebu og regionkontorer for å spille. I tillegg tar Telenor spillet med til skoler over hele landet i forbindelse med sin jubileumsturné i høst.
 
Utdanningsdirektoratet, SAFT (europeisk organisasjon som arbeider for trygg bruk av Internett blant barn og ungdom) og Redd Barna har deltatt i utviklingen av programvaren.
 
Telenor vil ikke foreta markedsførings- eller salgsfremstøt i tilknytning til jubileumsgaven.
 
Ytterligere informasjon:
Prosjektleder for Telenors 150-årsjubileum, Grete Ingeborg Nykkelmo, tlf. 913 11 000 eller Informasjonssjef Kristin Paus, tlf. 916 02 752. Se også www.telenor.no/skole.
 
Til redaksjonen:
Bilder er tilgjengelig på: http://www.telenor.no/presse/bildegalleri/arkiv/080305.shtml