Telenor lanserer 3G på Svalbard


"Telenor Mobil lovet for flere år siden at vi skulle tilby 3G-tjenester på Svalbard dersom det var mulig. Sammen med Ericsson har vi nå fått dette til, og vi er derfor svært stolte av å kunne åpne det nye mobilnettet på Svalbard," sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Mobil.
 
UMTS står for Universal Mobile Telecommunications System. Med den nye teknologien vil Telenors mobilkunder få enda bedre tilgang på de nye mobiltjenestene som med en fellesbetegnelse kalles 3G-tjenester. Det innebærer blant annet mulighet for overføring av levende bilder, og raskere oppkobling til Internett enn man er vant til på dagens mobilsystemer.
 
Telenors UMTS-nett dekker i dag i overkant av 2,8 millioner mennesker, mens alle tettsteder med mer enn 200 innbyggere vil ha dekning i 2007.
 
De rundt 1800 personene som bor i Longyearbyen, og de mange turistene som kommer til 78 grader nord, får med dette de samme mobiltjenestene på Svalbard som på fastlandet. I tillegg er hele mobilnettet ellers på Svalbard oppgradert med EDGE-teknologien. EDGE øker hastigheten i det eksisterende mobilnettet. I Longyearbyen vil stort sette hele sentrum og veien mot Longyear ha UMTS-dekning.
 
 
Fakta om 3G-tjenester:
For å ha tilgang på de nye 3G-tjenestene, må man ha en EDGE- eller UMTS-telefon, og være i et område med 3G-dekning. Mobiltelefoner som støtter Telenors 3G-tjenester vil bli merket i butikkene, slik at kundene enkelt skal kunne finne riktig modell.
 
Vanlige samtaler takseres som i dag, avhengig av abonnementstype. Fullstendig oversikt over priser vil bli lagt ut på Telenor Mobils internettsider, telenormobil.no. Der vil man også finne oppdaterte dekningskart.
 
 
For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Mobil, tlf. 900 21 000
Bente Lier, kommunikasjonsdirektør i Ericsson, tlf. 908 80 437