Afdeling Private Banking van Fortis start samenwerking met ICICI Bank


Fortis is één van de grootste Europese partijen in bankieren, verzekeren en aanverwante financiële diensten en behoort tot de top 20 van financiële instellingen in Europa. MeesPierson, de Private Bankers van Fortis, is een van de belangrijkste 15 Europese private banking-instellingen. De afdeling Trust & Corporate Services, actief onder de naam MeesPierson Intertrust, is internationaal leider ter zake.
 
ICICI Bank, de grootste particuliere bank van India, is een gediversifieerde financiële dienstverlener met een breed productaanbod voor zowel de particuliere als zakelijke markt. De bank is marktleider in particuliere, zakelijke en institutionele financiële dienstverlening in India. Dankzij deze toonaangevende positie en een aanzienlijke voet aan de grond in de rest van de wereld wordt ICICI Bank nu de eerste Indiase bank met een internationale wealth management-aanpak die tegemoet komt aan de wensen en behoeften van de cliënten, zowel in India als daarbuiten. De bank heeft een zorgvuldig uitgekiend aanbod van eigen producten enerzijds en producten van derden anderzijds, en beschikt op die manier over een totaalpakket  dat het volledige risicospectrum bestrijkt, van gewone deposito's en obligaties tot meer complexe gestructureerde derivaten, internationale private equity en onroerend-goed over de hele wereld.
 
Als onderdeel van het samenwerkingsverband met de Private Bankers van Fortis gaat ICICI Bank voor vermogende particulieren gespecialiseerde diensten verzorgen op het gebied van discretionaire portefeuilles van aandelen, obligaties, onroerend goed en hedgefunds. Cliënten kunnen voor directe private banking diensten terecht op een ruime keuze aan locaties.
 
MeesPierson Intertrust, de afdeling voor trust en corporate services van Fortis, begeleidt cliënten bij de oprichting en het beheer van trusts op de meeste locaties (onshore en offshore), zoals het Isle of Man, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Hongkong en Nieuw-Zeeland. Daarnaast beschikt MeesPierson Intertrust over de kennis, ervaring en de contacten om over de hele wereld bedrijven te helpen oprichten en besturen.
 
MeesPierson kan dankzij de samenwerking profiteren van de deskundigheid van  ICICI Bank. Vermogende particuliere cliënten van MeesPierson krijgen hiermee toegang tot op India gerichte producten, met de nadruk op Indiase aandelen, obligaties, onroerend goed en private equity.
 
De twee instellingen stellen een uitvoerig operationeel plan op met als doel optimaal van elkaars sterke punten gebruik te maken, ten bate van de eigen cliënten. Bhargav Dasgupta, Head of International Banking Group, ICICI Bank: "Wij zijn zeer verheugd over deze alliantie met MeesPierson en MeesPierson Intertrust. Dankzij de samenwerking kunnen wij ons productaanbod voor onze vermogende particuliere cliënten verder aanvullen en een totaalpakket op het gebied van wealth management
aanbieden. De bank breidt de activiteiten steeds meer uit naar de internationale markt en wij blijven daarbij streven naar een dienstverlening met een steeds hogere toegevoegde waarde."

Rob Ten Heggeler, CEO Global Private Banking voor MeesPierson: "Wij gaan deze strategische samenwerking met ICICI Bank met zeer veel genoegen aan. Buiten India woonachtige Indiërs stellen hoge eisen aan hun bankier. Door onze krachten te bundelen kunnen wij een uniek pakket aan producten en diensten aanbieden dat de lokale kennis, ervaring en cultuur van ICICI Bank combineert met de 300 jaar oude traditie en expertise van MeesPierson op het gebied van vermogensopbouw, wealth management en vermogensoverdracht. Bij MeesPierson hebben wij, zoals wij altijd zeggen, "de tijd om te luisteren, het vermogen om te handelen". Samen met ICICI Bank kunnen wij dat vermogen om te handelen nog verder uitbouwen en op die manier optimale oplossingen verzorgen die tegemoet komen aan de wensen van onze cliënten."
 
 
ICICI Bank
ICICI Bank (NYSE:IBN) is de op één na grootste bank van India met een totaal vermogen van meer dan € 31 miljard ($ 38 miljard) per ultimo maart 2005, ruim 13 miljoen rekeningen en een huidige marktkapitalisatie van € 5,65 miljard ($ 6,8 miljard). ICICI Bank verzorgt een breed scala aan financiële diensten aan particulieren en het bedrijfsleven. Het productaanbod omvat onder andere hypotheken, autoleningen, persoonlijke kredieten, creditcards en pinpassen, zakelijke kredietverlening en landbouwfinanciering. De bank bedient een klantenkring van meer dan 12 miljoen klanten via een netwerk van meerdere distributiekanalen en toegangspunten, waaronder 560 (bij)kantoren, 1920 geldautomaten, callcentres ATMs, en elektronisch bankieren (www.icicibank.com). Internationaal is ICICI Bank actief in negen landen met onder andere twee volledige dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk en Canada, offshore-activiteiten in Singapore en Bahrein, een offshore bankonderdeel in Mumbai en vertegenwoordigingskantoren in de Verenigde Staten, China Bangladesh, United Arab Emirates (UAE) en Zuid-Afrika. ICICI Bank werkt samen met Lloyds Bank in het Verenigd Koninkrijk, met de Emirates Bank in de UAE, met de Commercial Bank of Qatar in Katar en biedt zo een combinatie van lokale en Indiase producten aan cliënten. Verder heeft de bank strategische samenwerkingsverbanden met de Canadese Bank of Montreal, het Amerikaanse Wells Fargo en DBS in Singapore voor betalingsverkeer.
 
Fortis
Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 29,8 miljard (30/06/2005) en circa 51.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 
MeesPierson, de Private Bankers van Fortis
MeesPierson is in 1720 opgericht en levert diensten op het gebied van wealth management, trust en corporate services. De onderneming verzorgt daarnaast wereldwijde geïntegreerde ALM-diensten en -oplossingen voor particulieren en hun bedrijven, alsook voor commerciële klanten en hun adviseurs. MeesPierson wil het hoogst mogelijke niveau van professionele dienstverlening bieden. De activiteiten zijn gebaseerd op uitmuntende prestaties op zeer uiteenlopende gebieden: beleggen, structureren, trusts, internationaal ondernemingsbestuur, financial engineering, vastgoed, financieringen, verzekeren. Gespecialiseerde diensten variëren van intellectueel eigendom, filantropie, corporate governance, tot jachtbeheer en zetelverplaatsing. MeesPierson maakt tegenwoordig deel uit van de afdeling Commercial & Private Banking van Fortis. Private Banking & Trust ontplooit activiteiten in 23 landen: België, de British West Indies, China, Denemarken, Frankrijk, Guernsey, Hongkong, Italië, Ierland, Indonesië, Isle of Man, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, de Nederlandse Antillen, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het beheerd vermogen bedroeg € 55 miljard per ultimo 2005. Een team van 2500 professionals verzorgen maatadvies in alle belangrijke financiële centra. Voor meer informatie over de activiteiten van MeesPierson of voor contactgegevens, kijk op www.meespierson.com
 
Perscontacten:
 
ICICI Bank:
 
Fortis:
 

Attachments

PDF versie persbericht