Maarten Lafeber wint Van Lanschot Masters Dutch Tour Challenge


Maarten Lafeber heeft op de tweede dag van de Van Lanschot Masters de Dutch Tour Challenge gewonnen. In een shoot-out op de laatste hole wist hij naaste concurrenten Inder van Weerelt en Robert-Jan Derksen net voor te blijven. Daarmee won hij de laatste € 7000,- waarmee zijn totaal uitkwam op € 10.000.
 
The Dutch Tour Challenge, een wedstrijd tussen de twee Nederlandse topgolfprofessionals Maarten Lafeber en Robert Jan Derksen en talent Inder van Weerelt, werd gespeeld in de vorm van een "skins-game". Bij deze spelvorm kan per hole een bedrag worden gewonnen. Wanneer gelijk wordt gespeeld dan blijft het te winnen bedrag staan voor de volgende hole.
 
De spelers gingen in de eerste drie holes gelijk op: ieder won een hole. Daarna namen Maarten Lafeber en Inder van Weerelt een voorsprong door beide een hole te winnen. De laatste hole moest de doorslag geven. Toen deze wederom gelijk eindigde bracht de shoot-out de uiteindelijke winnaar. Inder van Weerelt won € 4.000. en Robert-Jan Derksen € 1.000.
 
Het totale prijzengeld, de bijdragen van de gasten van Van Lanschot samen met de opbrengst van de veilingen van de eerste twee dagen, in totaal € 100.000. werd door Peter Zwart (Lid Raad van Bestuur Van Lanschot) overhandigd  aan Johan Cruijff  Dit geld zal worden benut om kinderen met een beperking te laten kennismaken met de Golfsport.
 
De goede prestatie van Inder van Weerelt was een mooie opsteker voor Golfteam Holland. Hij etaleerde hiermee zijn kwaliteiten en de reden waarom hij als eerste speler is vastgelegd voor dit team. Tijdens de Van Lanschot Masters kan nog worden ingeschreven op aandelen. De inschrijving sluit op 16 september.
 
 
's-Hertogenbosch, 12 september 2005
 
 
Het persbericht kan gedownload worden via onderstaande link:

Attachments

Persbericht (pdf-versie)