Accenture kiest Agfa als toeleverancier van digitale radiologiesystemen voor het Engelse NHS IT-project


Dit contract is een uitbreiding van Accenture's activiteiten voor 'Connecting for Health', het langetermijnprogramma van het National Health System (NHS) dat moet resulteren in een beter geïntegreerde gezondheidszorgverlening. Het NHS-programma wordt beschouwd als het grootste door de overheid gefinancierde IT-project voor gezondheidszorgoplossingen ter wereld. De North East en East regio's omvatten 75 ziekenhuizen in 30 groeperingen (trusts) die samen zo'n 10 miljoen radiologische onderzoeken per jaar uitvoeren.
 
Het 'Connecting for Health'-programma zal een geïntegreerd gebruik van radiologiebeelden in heel Engeland mogelijk maken en zal er uiteindelijk toe leiden dat deze beelden in de North East en East regio's digitaal zullen worden opgeslagen, verstuurd en geconsulteerd met Agfa's IMPAX PACS-oplossingen.
 
"Samen met Accenture zijn we klaar om onze klanten een sterke mix van onze expertise op het vlak van beeldvormings- en systeemintegratie aan te bieden. We kijken ernaar uit om een belangrijke bijdrage te leveren aan het 'Connecting for Health'-programma en aan de gezondheidszorgverstrekking in zijn geheel in het Verenigd Koninkrijk," zegt Philippe Houssiau, President van Agfa's HealthCare business group. "Het succesvol afsluiten van dit contract bevestigt Agfa als leidinggevende leverancier van PACS-oplossingen in Europa." 
 
"Dit is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop technologie kan bijdragen tot het verbeteren van de patiëntenzorg door clinici uit heel het land een snelle en eenvoudige toegang tot röntgenbeelden en andere digitale scans van de patiënten te geven," zegt Ken Lacey, Accenture's Health and Life Sciences Global Managing Partner.
 
Einde persbericht
 
Over Accenture
Accenture is wereldwijd actief op het vlak van management consulting, technologiediensten en outsourcing. In zijn streven naar innovatie werkt Accenture nauw samen met zijn klanten om hun performantie als onderneming of bestuur te verhogen. Met een diepgaande expertise op het vlak van industrie- en businessprocessen, ruime wereldwijde middelen en een bewezen staat van dienst, kan Accenture de juiste mensen, vaardigheden en technologieën inzetten om de prestaties van hun klanten te helpen verbeteren. Met meer dan 115.000 mensen in 48 landen heeft de onderneming in het boekjaar 2004, dat op 31 augustus 2004 werd afgesloten, een netto-omzet van 13,67 miljard US dollar gerealiseerd. Accenture' home pagina is www.accenture.com .
 
Over 'Connecting for Health'
NHS Connecting for Health werd opgericht als een agentschap van het Department of Health op 1 april 2005 met als voornaamste doel het uitwerken van het National Programme for IT (NPfIT) in het Verenigd Koninkrijk.
Het programma vindt zijn oorsprong in de in 1998 geformuleerde strategie Information for Health van het Department of Health waarbij de  NHS er zich toe verbond te voorzien in levenslange elektronische gezondheidsdossiers voor iedereen met voor alle NHS-clinici 24-uurs, on-line toegang tot patiëntendossiers en informatie over de meest geschikte medische behandeling. Voor meer info http://www.connectingforhealth.nhs.uk/news/
 
Over Agfa.
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie en de gezondheidszorg.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel, België. De onderneming  is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2004 een omzet van 3.762 miljoen euro (of 4.677 miljoen* US$) tot stand gebracht.
De HealthCare businessgroep van Agfa levert aan ziekenhuizen en andere verzorgingscentra systemen en IT-oplossingen die beantwoorden aan de nieuwste technologische vereisten. Het gaat om systemen voor het registreren, verwerken en beheren van diagnostische beelden en IT-oplossingen waarmee de beeldvormingsworkflow met de globale ziekenhuisactiviteit kan worden geïntegreerd, over de afdelingsdisciplines heen.
Daarnaast speelt Agfa een leidinggevende rol in de snel uitbreidende markt voor geïntegreerde IT-systemen die overkoepelend zijn voor de gehele zorginstelling en waardoor de zorgfaciliteiten efficiënter en doeltreffender kunnen werken, met een betere patiëntenoutcome als resultaat.
Meer informatie over Agfa vindt u op www.agfa.com.
* 1$ = 0,804281 euro
 
Agfa, de Agfa rhombus, IMPAX en See More. Do More. zijn handelsmerken van Agfa-Gevaert N.V., België of zijn filialen. Alle rechten voorbehouden.
 
Voor meer informatie:
Nancy Glynn
Vice President Communication
tel.: +32 (0)3 444 80 00
fax: +32 (0)3 444 74 85
 
Geertrui De Smet
Global PR Manager HealthCare
tel.: +32 (0) 3 444 73 06
fax: +32 (0) 3 444 72 85
 
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel.: +32 (0)3 444 80 15
fax: +32 (0)3 444 74 85
 
 
 

Attachments

Persbericht