Ahold's Joop Brakenhoff volgt Thijs Smit op als Chief Internal Audit Officer


Zaandam, 16 september 2005 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Joop Brakenhoff is benoemd als Chief Internal Audit Officer.
 
Brakenhoff, voorheen Ahold's Vice President Internal Control, zal op 19 september 2005 starten in zijn nieuwe functie als Chief Internal Audit Officer. Hij zal zich richten op de verdere afstemming van interne controle en centrale rapportagelijnen. Internal Audit blijft een duale rapportagelijn houden richting zowel Anders Moberg, President & CEO, als de Audit Committee van Ahold's Raad van Commissarissen.
 
Brakenhoff (40) startte zijn carrière bij Ahold op 1 juni 2002 als VP Internal Audit Europa en werkte vanaf februari 2004 als VP Accounting. In februari 2005 nam hij de aanvullende verantwoordelijkheid op zich om de interne controle unit van Ahold's afdeling Accounting & Reporting mede vorm te geven.
 
Vóór zijn carriere bij Ahold werkte Brakenhoff negen jaar in verschillende management posities bij KPMG, vanaf 1994 bij de Heerema Groep en vanaf 1996 bij de Burg Groep als Groep Controller en Financieel Directeur.
 
Brakenhoff volgt Thijs Smit op, die besloten heeft om tegen het einde van dit jaar een andere uitdaging te zoeken. Dit werd eerder op 17 juni 2005 aangekondigd.
 
In een reactie op de benoeming zei Anders Moberg: "We zijn blij dat we Joop in deze belangrijke positie kunnen benoemen. Met zijn solide achtergrond bij Ahold in verschillende accounting, reporting en audit disciplines, kunnen we de Internal Audit processen in een volgende fase brengen en verder versterken. We zijn ook verheugd dat het mogelijk is om iemand uit onze eigen geledingen te benoemen als opvolger voor Thijs. Ons management development programma werpt zijn vruchten af. Wij wensen Joop alle succes in zijn nieuwe uitdaging."

Attachments

Joop Brakenhoff