Telenor og Redd Barna inngår ny samarbeidsavtale


Med samarbeidet ønsker Telenor og Redd Barna å gjøre en felles innsats for å bekjempe spredningen av bilder og filmer som viser seksuelle overgrep mot barn. Avtalen innebærer at Telenor gir Redd Barna en million kroner i årlig støtte til arbeidet mot fremstilling av seksuelle overgrep mot barn. Partene skal også utveksle kunnskap, drive kompetanseutvikling og spre informasjon om hvordan forhindre at barn kommer i farlige eller uønskede situasjoner når de bruker Internett og mobiltelefon.
 
- Vårt mål med å samarbeide med Redd Barna er å bidra til at Internett og mobiltelefoni blir trygge og gode kanaler for barn. Som største leverandør av Internett og mobiltelefoni i Norge, er vi svært opptatt av at barn og unge skal kunne benytte moderne kommunikasjonsmidler uten å utsettes for fare, sier direktør for Privatmarked Berit Kjøll i Telenor. 
 
En viktig del av Redd Barnas arbeid er å beskytte barn mot seksuelle overgrep via Internett og mobiltelefon. Organisasjonen driver informasjonsarbeid i skolen og påvirkningsarbeid overfor offentlige myndigheter, hjelpeapparat og politi, i tillegg til barn og voksne.
 
- Telenor viser med denne avtalen at de tar samfunnsansvar, sier generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna. - Redd Barna er opptatt av å begrense spredningen av dokumenterte seksuelle overgrep på Internett og hindre at nye overgrep skjer. Barn må kunne bruke Internett og mobiltelefoner trygt. Avtalen med Telenor sikrer at Redd Barna kan fortsette arbeidet vårt samtidig som Telenor kan bruke sin tyngde og tekniske kompetanse til å utvikle gode løsninger. Dette er et partnerskap til beste for barn, sier Brækken.
 
Turné for å informere ungdom om nettvett
I disse dager gjennomfører Redd Barna og Telenor en felles nettvett-turné. 44 ungdomsskoler over hele landet får besøk, og hensikten er å lære ungdommen gode holdninger ved bruk av mobiltelefon og Internett. Turneen startet i Kirkenes 29. august og vil avsluttes i Lillehammer 28. oktober.
  
Telenor og Redd Barna har tidligere hatt en to-årig samarbeidavtale. Det er denne avtalen som nå videreføres.