ILEX Energy avustaa Irlannin yhtenäisten sähkömarkkinoiden kaupankäyntiehtojen kehittämisessä


ILEX Energy Consulting Ltd, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Energia-liiketoimintaryhmään, on saanut Irlannin Commission for Energy Regulationilta ja Northern Ireland Authority for Energy Regulationilta toimeksiannoksi avustaa Irlannin yhtenäisten energiamarkkinoiden kaupankäyntiehtojen kehittämisessä. Sopimuksen arvo on yli miljoona euroa.
 
Toimeksiantajat ovat solmineet aiesopimuksen jonka mukaisesti he sitoutuvat toteuttamaan koko Irlannin kattavat sähkömarkkinat 1.7.2007 mennessä. Toimeksianto käsittää yhtenäisten sähkömarkkinoiden sääntöjen kehittämisen taloudellisten, teknisten, rahoitus- ja juridisten kehysten puitteissa. ILEX Energy Consulting johtaa vuoden 2005 ja 2006 alkupuolella suoritettavaa työtä yhdessä Nord Pool Consultingin kanssa. Työ suoritetaan läheisessä yhteistyössä toimeksiantajien, jakeluverkon toimijoiden, teollisuuden ja muiden sidosryhmien kanssa.
 
Energia-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Electrowatt-Ekono. Sen liikevaihto vuonna 2004 oli 146 miljoonaa euroa. Electrowatt-Ekonolla on toimistoja 22 maassa ja se työllistää 1500 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Satu Perälampi
Sijoittajasuhdepäällikkö