Agfa levert systeem voor hoogbeveiligde identiteitskaarten aan Thales Security Systems


Mortsel (België), 3 oktober 2005 - 8.00 uur CET
 
De Marokkaanse DGSN (Direction Générale de la Sûreté Nationale) heeft een contract voor een allesomvattend systeem voor de productie en personalisatie van 'e-ID cards' toegekend aan de Franse onderneming Thales Security Systems (TSS). Deze nationale elektronische identiteitskaart zal een geïntegreerde RFID module (Radio Frequency Identification) bevatten.
 
Als onderdeel van dit project zal Agfa's business unit Specialty Products aan TSS een compleet deelsysteem leveren dat bestaat uit productie- en personalisatie-apparatuur, verbruiksgoederen en materialen voor het aanmaken van ongeveer 20 miljoen e-ID cards.
 
TSS zal de kaarten in nauwe samenwerking met de Marokkaanse overheid op locatie in Rabat en Marrakech produceren, waarbij de persoonlijke informatie (waaronder biometrische gegevens) van de toekomstige kaarthouder in de ingebouwde chip zal worden ingevoerd. Deze oplossing is wereldwijd de allereerste in haar soort. Het concept van de elektronische identiteitskaart bestaat uit ultramoderne technologie (de contactloze chipmodule met een kleine antenne ingebed in een polyesterstructuur) en de bewezen beeldvormingsexpertise (DCT-Pro*) van Agfa.
 
Leo Alaerts, Agfa's Specialty Products business unit manager verklaart: "Agfa heeft altijd al rendabele activiteiten op het vlak van identiteits- en beveiligingskaarten gehad. Wij leveren hiertoe beeldvormingsmaterialen en speciale laminaten aan producenten van papier-gebaseerde identiteitsdocumenten. Dankzij dit belangrijke contract komt Agfa nu echter met een allesomvattend systeem bestaande uit apparatuur, software en verbruiksgoederen in de groeimarkt van gepersonaliseerde, hoogbeveiligde elektronische identificatiedocumenten op basis van plastic."
 
"Agfa kijkt uit naar de samenwerking met TSS in dit project voor de Marokkaanse overheid. Het zal ons in staat stellen om in de toekomst meer soortgelijke business-to-business-contracten binnen te halen," besluit Leo Alaerts.
 
(*) De Agfa-apparatuur werd speciaal ontworpen om het unieke personalisatieproces van Agfa, gebaseerd op fotografische kleurenoverdracht, te automatiseren. Het DCT-Pro-proces (Digital Continuous Tone Professional) is de recentste evolutie van de op papier gebaseerde kaarttechnologie zoals die bijvoorbeeld werd toegepast bij de Franse nationale identiteitskaart.
 
Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van de toonaangevende beeldvormings- en IT-ondernemingen ter wereld. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie en de gezondheidssector. Agfa's hoofdkwartier is gevestigd in Mortsel, België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen over heel de wereld. Samen realiseerden zij een omzet van 3.762 miljoen euro in 2004.
 
Agfa's business unit Specialty Products levert (op film gebaseerde) verbruiksgoederen van hoge kwaliteit in de business-to-business-markt. Voor de cinefilmmarkt levert ze geluidsregistratiefilm en kleurenfilm waarmee de kopieën voor de bioscopen geproduceerd worden.
Andere belangrijke producten zijn microfilm en film voor niet-destructief materiaalonderzoek. Voorts bevat de portfolio van Specialty Products oplossingen voor luchtfotografie, voor de productie van gedrukte schakelingen, voor hoogbeveiligde identificatiedocumenten en ook voor elektroluminescentielampen, aanraakschermen en displays. De business unit produceert ook PET-film en op maat ontwikkelde dragermaterialen voor uiteenlopende toepassingen.
 
Voor meer informatie:
Agfa-Gevaert N.V.
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel. ++32 (0)3/444.8015
fax. ++32 (0)3/444.7485
e-mail: johan.jacobs@agfa.com

Attachments

PDF Persbericht