Pirkka valittu ainoana kaupan omana merkkinä Superbrands Finland -kirjaan


Brittiläinen Superbrands-organisaatio on jo 14 vuoden ajan julkaissut eri maissa kansallisia  huippubrändejä esittelevää kirjaa, ja nyt ensimmäistä kertaa yksien kansien väliin on koottu suomalaiset huippubrändit. Suomen johtavista markkinoinnin, median ja yritysviestinnän asiantuntijoista koottu raati on nostanut kirjaan 50 tuotemerkkiä, ja niiden joukossa Pirkka on ainoa kaupan oma merkki. Raadin arvioitavana oli yhteensä 250 tuotemerkkiä. 
 
Pirkka-tuotteet ovat saaneet tunnustusta viime aikoina useaan otteeseen. Pirkka-naposteluporkkana valittiin keväällä Vuoden elintarvikkeeksi, ja myös Pirkka-luonnonkalasarja ylsi Elintarviketeollisuusliiton järjestämän kilpailun finaaliin. Viime vuonna Painonvartijat palkitsi naposteluporkkanat Vuoden Kunniakirjalla. 
 
Pirkka on tutkimusten mukaan tunnetuin kaupan oma tuotemerkki Suomessa. Positiivisen hinta-laatumielikuvan omaavan Pirkka-tuotemerkin tunnettuus on lähes sata prosenttia. Ensi vuonna 20 vuotta täyttävää Pirkka-sarjaa on kasvatettu määrätietoisesti, ja tuotteiden näkyvyyteen K-ruokakaupoissa on kiinnitetty erityistä huomiota. Sarjaan kuuluu tätä nykyä lähes 1 400 tuotetta.
 
Superbrands-kirjoja julkaistaan jo lähes 50 maassa. Kirjoissa esiteltävät tuotemerkit ovat riippumattomien kansallisten raatien valitsemia. Superbrands Finland -raadin kokoonpano on seuraava: Viestintäjohtaja Max Alfthan, Amer Sports Oyj, toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski, Mainostajien Liitto, johtaja Magnus Johanson, Vaasan & Vaasan Oy, markkinointijohtaja Hannu Laakso, Elisa Oyj, päätoimittaja Riitta Lindegren, Gloria-lehdet, CEO, Chairman Kim Nyberg, Hill & Knowlton Finland Oy, varatoimitusjohtaja Heikki Rotko, MTV Oy, toimitusjohtaja Jarmo Seppälä, J. Walter Thompson-Finland Oy, johtaja Kari Vainio, Stora Enso Oyj, johtaja Markku Vartiainen, Superbrands Finland, johtaja Riitta Vuorenmaa, Suomen Posti Oyj, apulaisjohtaja Jukka-Pekka Vuori, Veikkaus Oy.
 
Lisätietoja:
Johtaja Niila Rajala, Ruokakesko Oy, puh. 01053 37100
Markkinointipäällikkö Ari Rissanen, Ruokakesko Oy, 01053 22709