De New York Times Company en Agfa sluiten strategische alliantie voor vijf jaar af.


Mortsel (België) - 17 oktober 2005 - Agfa's Graphic Systems, een wereldwijde leider in prepressoplossingen voor kranten, maakte het afsluiten bekend van een strategische alliantie van vijf jaar met The New York Times Company. De overeenkomst maakt van Agfa de bevoorrechte leverancier van complete workflowsoftware-oplossingen en violette Computer-To-Plate-apparatuur (CTP) aan The New York Times Company. De overeenkomst is van toepassing op alle krantentitels van The New York Times Company, waaronder The New York Times, de International Herald Tribune (IHT), The Boston Globe en The Regional Media Group.
 
De uitbreiding van de huidige alliantie van drie jaar voor verbruiksgoederen, bepaalt dat Agfa en The New York Times Company ook zullen samenwerken bij het verzamelen van informatie over trends en behoeften in de sector, uitdagingen en technologische innovaties, teneinde een goede kijk te krijgen op zowel de huidige als de toekomstige vraag.
 
Het eerste van de systemen die volgens de overeenkomst aangekocht wordt is een compleet :Arkitex-transmissiesysteem, Courier, ter vervanging van de huidige technologie van de onderneming. De overeenkomst omvat ook 20 :Advantage-systemen voor violette CTP, voor verschillende locaties verspreid over de Verenigde Staten.
 
"Na een uitgebreide zoektocht was gebleken dat Agfa voor onze activiteiten over de meest intelligente oplossing beschikte. Agfa's :Arkitex Courier-technologie komt in de plaats van ons bestaande systeem en zal helpen bij de verspreiding van de pagina's van The New York Times onder de drukkerijvestigingen van de onderneming in de V.S.," verduidelijkte David Thurm, de chief information officer van The New York Times Company.
 
"Dit biedt interessante mogelijkheden voor de toekomstige uitbreiding van onze productiecapaciteit en geeft onze klanten een duidelijke meerwaarde," aldus Marc Kramer, senior vice-president voor oplage en distributie van The New York Times. Vier van de 20 nieuwe violette CTP-systemen die The New York Times Company in huis haalt zijn van het nieuwe type :Advantage Xs, waarvan The New York Times Company de eerste gebruiker wordt. De overige systemen zijn vol- en halfautomatische violette CTP-systemen model :Advantage. De :Advantage-systemen komen in de meeste van de vestigingen van The New York Times Company in de Verenigde Staten.
 
"Met deze alliantie wordt Agfa de bevoorrechte leverancier van oplossingen aan The New York Times Company," aldus Stefaan Vanhooren, voorzitter van Agfa's afdeling Graphic Systems, wereldwijd. "Agfa legt er zich op toe om nieuwe opportuniteiten tot stand te brengen om kranten overal ter wereld in staat te stellen een groei van hun activiteiten te realiseren. Dat de New York Times die inspanningen van Agfa erkent, is een nieuwe bewijs voor de toonaangevende rol die we met onze gerichte workflowoplossingen, violette CTP-technologie en professionele dienstverlening zijn gaan spelen."
 
Over :Arkitex en :Arkitex Courier.
:Arkitex is Agfa's krachtige op PDF, JDF en XML gebaseerde workflowsysteem voor kranten. Het integreert alle apparatuur en productietaken, van de reclameregie en de redactie tot de pers.
 
:Arkitex Courier, Agfa's krantenworkflow-oplossing van de vierde generatie, is een complete transmissie-oplossing die krantenuitgeverijen de mogelijkheid biedt om snel en vlot bestanden te versturen naar verschillende, tot zelfs honderden verschillende drukkerijvestigingen.
 
:Arkitex Courier biedt een volledige automatisering én een volledige controle. :Arkitex Courier kan geïntegreerd worden met een waaier aan externe planningsystemen, die de Courier-planningomgeving kunnen vervolledigen. Het systeem is ook volledig onafhankelijk van bestandsformaten, waardoor de integratiemogelijkheden ervan toenemen.
 
Over The New York Times Company.
The New York Times Company (NYSE: NYT), een toonaangevend mediabedrijf met een omzet, in 2004, van $ 3,3 miljard, omvat titels als The New York Times, de International Herald Tribune, The Boston Globe en 15 andere dagbladen, een netwerk van acht televisiestations, twee radiostations gericht op New York City en 35 Web sites, waaronder NYTimes.com, Boston.com en About.com. Voor het vijfde opeenvolgende jaar staat de onderneming op nummer 1 in de categorie uitgeverijen van de Fortune 2005-lijst van meest begeerde Amerikaanse bedrijven. Belangrijkste doelstelling van de onderneming bestaat erin de samenleving te dienen, door het zoeken, samenstellen en verspreiden van nieuws, informatie en ontspanning van hoge kwaliteit.
 
Over Agfa.
De Agfa-Gevaert Group is een van 's werelds toonaangevende ondernemingen in de beeldopbouw. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, hoofdzakelijk voor de grafische industrie en de gezondheidszorg.
Agfa's hoofdzetel is in Mortsel, België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog een honderd landen doorheen de wereld. Samen haalden ze in 2004 een omzet van 3.762 miljoen euro. Product- en bedrijfsinformatie is te vinden op Agfa's thuispagina op het World Wide Web: www.agfa.com.
 
Perscontact:
 
Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
Agfa-Gevaert
+32-3-444 8015
 
Marc Verbiest
PR Manager
Agfa-Gevaert Graphic Systems
+32-3-444 4101

Attachments

Persbericht