Optus Australia käynnistää 3G-palvelut Nokian toimittamassa verkossa


Optus käynnistää tänään 3G-palvelut Australiassa. Nokia on toimittanut 3G-palvelut mahdollistavan verkkoinfrastruktuurin avaimet käteen -periaatteella. Nokia ja Optus ovat myös yhdessä kehittäneet kuluttajille suunnattuja 3G-sovelluksia.
 
Marraskuussa 2004 Optus ja toinen paikallinen operaattori ilmoittivat innovatiivisestä infrastruktuurin jakamissopimuksesta, johon kuului Nokian toimittama jaettu 3G-verkko.
 
Kyseessä on mailman ensimmäinen Nokian Multi-Operator Radio Access Network (MO-RAN) -teknologiaa hyödyntävistä verkoista. Tämä operaattoreiden yhteinen radioverkko mahdollistaa radiopalvelujen jakamisen operaattoreiden kesken.  
 
MO-RAN-verkko tarjoaa operaattoreille mahdollisuuden jakaa tukiasema ja radioverkko-ohjain, joka ohjaa puhe- ja dataliikenteen takaisin operaattorin omaan runkoverkkoon.
 
"Monille operaattoreille verkon jakamista tärkeämpi kysymys on, mikä lähestymistapa tarjoaa parhaan ratkaisun heidän tarpeisiinsa. Olemme iloisia mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä Optuksen kanssa heidän 3G-verkkojen ja -sovellustensa parissa," sanoo Henrik Glud, Optus Account Director, Nokia Australia.
 
Optus ja Nokia ovat tehneet yhteistyötä myös australialaisen kehittäjän, Bullantin, kanssa tuodakseen markkinoille MyZooNow-nimisen 3G-sovelluksen. Sovellus mahdollistaa sisällön personoimisen ja toimii aktiivisena käyttöliittymänä useissa matkapuhelimissa, kuten Nokia N70 ja Nokia 6680.
 
Optus MyZooNow:ssa on kotisivu, joka tarjoaa asiakkaille heitä kiinnostavaa tietoa, kuten uutisia ja säätietoja, musiikkia ja elämäntyyleihin liittyvää tietoa.
 
MyZooNow kehitettiin Optus Nokia Future Labissa. Future Lab on Nokian ja Optuksen yhteishanke, joka testaa ja kehittää potentiaalisia matkapuhelinsovelluksia.  
 
"Olemme työskennelleet yhdessä infrastruktuuritoimittajien, sovelluskehittäjien ja matkapuhelinvalmistajien, kuten Nokian, kanssa varmistaaksemme, että hyödynnämme 3G:n tarjoamaa aiempaa suurempaa nopeutta tuottaessamme helppokäyttöisiä sovelluksia, kuten MyZooNow, jotka tuovat lisäarvoa kuluttajille," sanoo Allen Lew, toimitusjohtaja, Optus Consumer.
 
Nokian avaimet käteen -toimitukseen kuuluvat 3G-runko- ja radioverkko sekä palvelut, kuten toimitus-, käyttöönotto- ja testauspalvelut, samoin kuin verkon optimointi, hallinta-, seuranta- ja ylläpitopalvelut. Nokia on myös järjestänyt 3G-käynnistyspalvelun, jonka aikana Nokian työntekijät ovat operoineet verkkoa yhdessä Optuksen henkilökunnan kanssa samalla kouluttaen heitä.
 
Uusien teknologia-alustojen ja palveluiden tuominen markkinoille on haastavaa liiketoimintaa. Nokia on yli 15 vuoden ajan tukenut operaattoreita uusimman teknologian käyttöönotossa. Nokian asiantuntemus, jonka se on hankkinut operoimalla verkkoja operaattoreiden puolesta eri puolilla maailmaa, auttaa operaattoreita alentamaan käyttökustannuksia ja tarjoamaan laadukkaita palveluita tilaajilleen.
 
Nokia on johtava langattoman viestinnän yritys, joka pyrkii edistämään langattoman teollisuudenalan kasvua ja kehittymistä. Sen tavoitteena on helpottaa ihmisten arkea tarjoamalla helppokäyttöisiä ja innovatiivisia tuotteita ja ratkaisuja, kuten matkapuhelimia, kuvaviestintä-, peli- ja mediasovelluksia. Nokia tarjoaa laitteita, ratkaisuja ja palveluita sekä operaattoreille että yrityksille.
 
Lisätietoja lehdistölle:
 
Nokia, Networks
Viestintäosasto
Puh. 07180 34379
 
Nokia
Viestintäosasto
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.office@nokia.com 
 
www.nokia.fi
www.nokia.com