Yara forbereder for ytterligere vekst


Yara søker nå etter 25 ingeniører for å sikre at selskapets teknologi- og produksjonsstøtteenhet (TPS) er klar til å påta seg nye oppgaver i tråd med Yaras vekststrategi. Evne til fortsatt teknologisk innovasjon og utvikling av løsninger som sikrer produksjonsforbedringer er viktig som ledd i ambisjon om å være en pådriver i utviklingen av den internasjonale gjødselindustrien. Yara søker derfor etter en ny generasjon ingeniører med bakgrunn innen kjemi, elektro og maskin/mekanisk vedlikehold.
 
"Til tross for at Yara kan trekke på en 100-år lang historie preget av teknologisk nyskaping og høy driftskvalitet, er det viktig å stadig fornye seg. Når vi nå forbereder oss for en periode med vekst er det viktig å bygge på den kompetanse og styrke som ligger i organisasjonen," sier Jan Duerloo, leder for Yaras Technology & Production Support enhet (TPS).
 
Som ansvarlig for Yaras teknologi- og produksjonsstøtteenhet leder Duerloo selskapets ambisjoner om å bidra til stadig høyere standarder innen gjødselindustrien. Dette omfatter mer effektive produksjonsprosesser, samt miljø og sikkerhet. De ingeniørene som nå rekrutteres vil sammen med en gruppe på 60 til 70 eksisterende eksperter spille en viktig rolle i realiseringen av Yaras vekststrategi.
 
I tillegg til teknisk kompetanse vil det i valget av nye ingeniører bli lagt vekt på internasjonal erfaring, flerkulturell forståelse og vilje til å være mobil. Dette er viktige kriterier i den videre utvikling av Yara som en internasjonal virksomhet med aktivitet på alle kontinenter. Selskapet søker nå videre vekst gjennom blant annet produktivitetsforbedringer i egne fabrikker og ny kapasitet gjennom inngåelse av joint venture prosjekter. De nye ingeniørstillingene med den profilen som nå søkes skal bidra til å realisere strategiplanene. De nyrekrutterte ingeniørene vil knyttes til Yaras kompetansesentra for ammoniakk, urea, salpetersyre og nitrater.
 
Ytterligere informasjon
 
  
 
Ingegerd Rafn, Mediekontakt
Mobil  (+47) 91 840 620
 
Arne Cartridge, Mediekontakt
Mobil  (+47) 47 900 900
 
 
Yara International ASA er verdens ledende leverandør av mineralgjødsel og står særlig sterkt innen nitrogenbaserte gjødseltyper. Yara har kontorer i 50 land fordelt på alle verdensdeler og selger over 20 millioner tonn mineralgjødsel årlig i mer enn 120 land. Yaras mineralgjødsel er tilpasset lokale forhold og inneholder de næringsstoffer avlingene trenger. Yara gir råd om riktig gjødsling for å bidra til bedre avkastning på bøndenes arbeidsinnsats og et mer bærekraftig landbruk. Yara har en sterk posisjon i industrielle markeder i Europa som leverandør av nitrogenbaserte kjemikalier og er den ledende leverandør av flytende CO2.