Stora Enso introduceert unieke nieuwe oplossing om echtheid merken te garanderen


Stora Enso Packaging Boards
Consumer Boards
FIN-55800 IMATRA, Finland
Tel. +358 2046 121
Fax +358 2046 24716
 
PERSBERICHT
13 December 2005
 
Stora Enso introduceert unieke nieuwe oplossing om echtheid merken te garanderen
 
Stora Enso introduceert een nieuwe, intelligente verpakkingsoplossing: PackAgent, een oplossing om merken te beschermen en de echtheid ervan te garanderen. PackAgent stelt partners in staat producten door de gehele 'supply chain' te volgen en op echtheid te controleren. Stora Enso werkt in de verkoop, aflevering en systeemintegratie van PackAgent in Europa en Noord-Amerika samen met BearingPoint, Inc.
 
Het doelmatig voorkomen van piraterij en namaak is vandaag de dag in het bijzonder voor ondernemingen in de farmaceutische industrie, de media en consumentenelektronica keiharde noodzaak. De PackAgent-oplossing van Stora Enso voorziet in een geavanceerde beveiliging tegen namaak en andere inbreuken op het product. PackAgent maakt het mogelijk producten door de gehele 'supply chain' te volgen en de echtheid te garanderen; van fabrikant naar groothandel, retailer en zelfs tot aan de consument.
 
Stora Enso heeft met Bearing Point een 'memorandum of understanding' gesloten voor een strategische samenwerking. Bearing Point zal met Stora Enso samenwerken in de verkoop, aflevering en systeemintegratie van PackAgent. De PackAgent-oplossing is gebaseerd op Trackway-software die werd ontwikkeld door de gespecialiseerde Finse softwareleverancier Stockway.
 
Sluit aan bij verschillende identificatietechnologieën
 
'PackAgent is uniek omdat het verschillende identificatietechnologieën in de verpakking zelf integreert. De oplossing maakt het mogelijk een product zowel op stuksniveau als als palleteenheid te volgen en de echtheid te garanderen. Identificatie kan gebaseerd zijn op RFID-tags, individuele barcodes die zijn aangebracht met digitale printtechnieken en andere identificatietechnologieën. BearingPoint is een sterke partner voor de verkoop, integratie en verdere ontwikkeling van het systeem,' zegt Kirsi Viskari, manager van Intelligent Solutions bij Stora Enso Consumer Boards. Intelligent Solutions is een van de gebieden waaraan Stora Enso Consumer Boards bij de ontwikkeling van nieuwe verpakkingsconcepten en oplossingen speciaal aandacht geeft.
 
'BearingPoint is erg enthousiast over de PackAgent-oplossing en kijkt uit naar deze samenwerking met Stora Enso. Wij hebben als onderneming wereldwijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van RFID-technologie en oplossingen. In PackAgent zien we een oplossing met een duidelijke propositie qua toegevoegde waarde en met een groot potentieel in markten, zoals die van de farmacie. Voor veel van onze klanten is namaak een belangrijk issue en de PackAgent-oplossing maakt het mogelijk er wat aan te doen. Het gegeven dat deze manier om de echtheid van producten vast te stellen ook gebaseerd kan zijn op individuele barcodes creëert bovendien mogelijkheden voor ondernemingen die (nog) niet toe zijn aan RFID,' zegt Marko Toivari, leider van het Finnish Supply Chain Team bij BearingPoint.
 
'De PackAgent-oplossing raakt aan een van de kernproblemen van RFID, omdat vaak aan de producent van het product wordt overgelaten wat voor "tag" waar op het product wordt aangebracht. Met deze oplossing wordt de RFID-"tag" aangebracht bij de bron in plaats van "ergens" in de productie. Gezien de eisen die de FDA in de Verenigde Staten stelt aan elektronische bewaking van de herkomst, voorziet ze rechtstreeks in een oplossing voor dit vraagstuk,' zegt Brent Proud, van BearingPoint's North American Commercial Services RFID Solution Lead. 'De PackAgent-oplossing stelt fabrikanten in de farmacie en andere branches in Europa en Noord-Amerika in staat wereldwijd in hun gehele 'supply chain' intelligente identificatie op een hoger niveau te brengen.'
 
 
Over BearingPoint, Inc.
 
BearingPoint, Inc. (NYSE:BE) is een vooraanstaande, wereldwijd opererende onderneming op het gebied van management en technologieconsultancy. Ze levert strategisch advies, dienstverlening in toepassingen, technologische oplossingen en ondersteunende dienstverlening aan 'Global 2000'-ondernemingen en overheden. Wij helpen klanten resultaten te bereiken door vast te stellen wat de centrale issues zijn bij het realiseren van hun missie en door het implementeren van innovatieve, op maat gemaakte oplossingen die opbrengsten genereren, kosten besparen en toegang geven tot de juiste informatie op het juiste moment. Ons eigen onderzoeksinstituut, het BearingPoint Institute, is een bewijs van de toewijding van de onderneming aan het analyseren en actie ondernemen op issues vanuit een gedegen research en gebaseerd op de juiste informatie. BearingPoint is gevestigd in McLean in Virginia en wordt al drie achtereenvolgende jaren gezien als een van de 'Fortune's Most Admired Companies in America'.
 
Over Stora Enso
 
Stora Enso is een geïntegreerde onderneming op het gebied van bosbouwproducten zoals tijdschriftenpapier, krantenpapier, houtvrij papier, verpakkingskarton en houtproducten. De groep is op deze terreinen wereldwijd marktleider. De onderneming behaalde in 2004 een totale omzet van 12,4 miljard Euro. De groep heeft ongeveer 45.000 werknemers in meer dan 40 landen op vijf continenten en een productiecapaciteit van omstreeks 16,4 miljoen ton papier en karton per jaar en 7,7 miljoen m3 gezaagde houtproducten, inclusief 3,2 miljoen m3 verder verwerkte houtproducten. Aandelen van Stora Enso zijn genoteerd in Helsinki, Stockholm en New York.
 
Voor meer informatie:
 
Stora Enso Consumer Boards
New Business Innovations
Kirsi Viskari, Manager, Intelligent Solutions Tel. +358 20 46 121 Email kirsi.viskari@storaenso.com
 
BearingPoint
Anna Salomonsson
Tel. +46 8 410 116 52
 
Link naar de tekst in .pdf format:

Attachments

PDF