Stora Enso introducerar unik ny lösning för varumärkeskontroll


I syfte att bredda sina erbjudanden kring intelligenta förpackningslösningar introducerar Stora Enso nu den helt nya lösningen PackAgent för skydd och kontroll av varumärken. Lösningen gör det möjligt för affärspartners att spåra och kontrollera produkter genom hela logistikkedjan. Stora Enso samarbetar med BearingPoint kring försäljning, leverans och systemintegration av PackAgent i Europa och Nordamerika.
 
I dag är det nödvändigt med effektiva skydd mot piratkopior och förfalskningar, särskilt för företag som är verksamma inom läkemedels-, hemelektronik- och mediebranschen. PackAgent från Stora Enso erbjuder ett avancerat skydd mot förfalskningar och andra illegala produktintrång. Lösningen möjliggör övervakning och kontroll av produkter genom hela logistikkedjan, från tillverkare till grossist, detaljist och till och med konsument.
 
Stora Enso har undertecknat en avsiktsförklaring kring strategiskt samarbete med BearingPoint, som ska hjälpa Stora Enso med försäljning, leverans och systemintegration av PackAgent. Lösningen bygger på programvaran Trackway, utvecklad av den finska specialprogramleverantören Stockway.
 
Kompatibel med flera identifieringstekniker
 
- PackAgent är en unik lösning eftersom den integrerar flera olika identifieringstekniker i själva förpackningen. Därmed går det att spåra och kontrollera produkter på såväl enhets- som pallnivå. Identifieringen kan baseras på RFID-etiketter, individuella digitalt tryckta streckkoder eller andra identifieringstekniker. BearingPoint är en stark partner för försäljning, integration och fortsatt utveckling av systemet, säger Kirsi Viskari, chef för intelligenta lösningar inom Stora Enso Consumer Boards. Intelligenta lösningar är ett av områdena av särskilt intresse inom Stora Enso Consumer Boards utveckling av nya förpackningskoncept och -lösningar.
 
- BearingPoint är entusiastiska kring PackAgent och ser verkligen fram emot samarbetet med Stora Enso. Vi har investerat globalt i utveckling av RFID-teknik och -lösningar, och för oss är PackAgent en lösning med ett uppenbart mervärde för kunderna och stora möjligheter inom olika marknader, t.ex. läkemedel. Förfalskningar är ett stort problem för många av våra kunder och PackAgent erbjuder ett nytt sätt att bekämpa detta. Det faktum att denna produktkontrollslösning även kan baseras på individuella streckkoder utgör en stor möjlighet och utvecklingsväg för företag som ännu inte är redo för RFID, säger Marko Toivari, BearingPoint Finlands chef för logistikkedjeteam.
 
- PackAgent löser ett av RFID-teknikens främsta problem, eftersom det ofta överlåts åt tillverkaren av en produkt att bestämma hur och var en produkt ska märkas. Med vår lösning görs RFID-märkningen hos förpackningstillverkaren i stället för hos produkttillverkaren. Med tanke på de krav det amerikanska livsmedels- och läkemedelsverket, FDA, ställer på elektronisk ursprungsdokumentering, erbjuder PackAgent en smidig lösning på detta problem, säger, Brent Proud, BearingPoints chef för Commercial Services RFID Solutions i Nordamerika. - PackAgent ger läkemedelsföretag och andra tillverkande företag i Europa och Nordamerika möjlighet att införa genomgående intelligent identifiering i sina globala logistikkedjor.
 
Om BearingPoint
 
BearingPoint (NYSE:BE) är ett ledande globalt konsultföretag inom IT och management som tillhandahåller strategiska konsulttjänster, applikationstjänster, tekniska lösningar och administrerade tjänster åt Global 2000-företag och myndigheter. Vi hjälper kunderna nå resultat genom att identifiera affärskritiska frågor och implementera innovativa och skräddarsydda lösningar som genererar intäkter, sänker kostnader och ger tillgång till rätt information i rätt tid. Med vårt eget forskningsinstitut, BearingPoint Institute, visar vi vårt åtagande att analysera och agera utifrån ett noga undersökt och informerat perspektiv. BearingPoint är baserat i McLean, Virginia, USA, och har tre år i rad utsetts till ett av Fortunes mest beundrade företag i Amerika.
 
Om Stora Enso
 
Stora Enso är en integrerad skogsindustrikoncern med tillverkning av tryck- och finpapper, förpackningskartong och träprodukter. Inom dessa områden har koncernen en världsledande marknadsposition. Stora Ensos omsättning 2004 uppgick till 12,4 miljarder EUR. Koncernen har omkring 45 000 anställda i över 40 länder fördelade på fem kontinenter. Den årliga produktionskapaciteten är 16,4 miljoner ton papper och kartong samt 7,7 miljoner kubikmeter sågade träprodukter, inklusive 3,2 miljoner kubikmeter förädlade träprodukter. Stora Ensos aktier är noterade i Helsingfors, Stockholm och New York.
 
Ytterligare information
 
 
Stora Enso Consumer Boards
New Business Innovations
Kirsi Viskari, Manager, Intelligent Solutions
Tel. +358 20 46 121
 
BearingPoint
Anna Salomonsson
Tel. +46 8 410 116 52