UCB versterkt zijn positie in België en investeert in biofarmaceutische innovatie


Brussel - 16 december 2005 - UCB kondigt de benoeming aan van Didier Malherbe als Afgevaardigd Bestuurder van het Belgische filiaal van UCB N.V.  Daarnaast wordt hij ook benoemd tot Vice President Public Affairs van UCB.
 
Vanaf het einde van het eerste kwartaal 2006 zal Didier Malherbe de positie van de onderneming in België versterken. Op die manier wil UCB actief bijdragen tot het herstel van de Waalse economie en de R&D-samenwerking met de Belgische universiteiten opvoeren.
 
In een recente studie van de OESO komt België naar voren als wereldleider in biofarmaceutische innovatie. UCB wil die positie in België versterken.
 
Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is verheugd dat één van zijn directeurs overstapt naar een bedrijf dat dag in dag werk maakt van zijn aanbevelingen voor de ontwikkeling van een competitieve economie waarin onderzoek en innovatie tot meer groei en werkgelegenheid moeten leiden.
 
Didier Malherbe is momenteel Directeur External Relations & Events van het VBO. Hij zal zijn functies voortzetten tot 27 maart 2006. Hij is ook Gedelegeerd Bestuurder van European Business Forum (EBF), die met steun van UNICE de European Business Summit (EBS) organiseert.  De vierde editie van de EBS vindt plaats op 16 en 17 maart 2006 in Brussel, met als thema 'Turning knowledge into growth' ('Kennis omvormen tot groei'). Didier Malherbe zal deze vierde EBS editie tot een goed einde brengen. Het huidige sterke EBF-team zal de continuïteit van de EBS en van de andere projecten van EBF waarborgen.
 
 
Over Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO)
 
Het VBO - www.vbo.be - is de werkgeversorganisatie bij uitstek die representatief is voor de Belgische bedrijfswereld. Het VBO zet zich in voor een optimaal ondernemingsklimaat en verdedigt de belangen van de bedrijven op federaal, Europees en internationaal niveau. De werking van het VBO is in hoofdzaak gebaseerd op de terreinkennis van en de consensus tussen zijn leden-federaties en op de ervaring van de bedrijfsleiders. Het actieterrein van het VBO omvat alle domeinen van de bedrijfsactiviteit. Via een 50-tal sectorfederaties vertegenwoordigt het verbond ruim 30.000 kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Deze bedrijven komen uit verschillende sectoren (van industrie , bouw en diensten). Het VBO heeft de ambitie de samenhang te bevorderen van de boodschap en de acties van de ondernemers, in nauw overleg met de gewestelijke werkgeversorganisaties en andere bedrijfsorganisaties als de Kamers voor Handel en Nijverheid.
 
Over UCB
 
UCB (www.ucb-group.com) is een wereldleider in de biofarmaceutica, met hoofdzetel in Brussel (België). Het is gespecialiseerd in stoornissen van het centrale zenuwstelsel, ontstekingsziekten en oncologie. Zijn belangrijkste producten zijn: Keppra® (anti-epilepticum), Xyzal® en Zyrtec® (antiallergiemiddelen), Nootropil® (hersenfunctieregulator), Tussionex® (hoestmiddel) en Metadate(TM) / Equasym XL(TM) (middel tegen aandachtsstoornis met hyperactiviteit (ADHD)). UCB heeft meer dan 8.500 werknemers in dienst in meer dan 40 landen, en is genoteerd op Euronext Brussels (UCB / UCBBt.BR / UCB BB).
 
Voor verdere informatie, neem contact op met:
UCB
Jean-Christophe Donck
Vice President
Corporate Communication & Investor Relations
Téléphone +32 2 559 9588
Fax +32 2 559 9571
 
VBO
Jeroen Langerock
Perschef
Téléphone + 32 2 515 08 77
Fax + 32 2 515 09 15

Attachments

Persbericht (pdf-versie)