Jaakko Pöyry Group toimittaa 19 miljoonalla eurolla EPCM-palveluja sellutehdasprojektiin Brasiliassa


Jaakko Pöyry Tecnologia Ltda, joka kuuluu Jaakko Pöyry Groupin Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmään, on saanut Suzano Bahia Sul Papel e Celulose S/A:lta tehtäväksi toimittaa tehdasosastojen välisen suunnittelun Mucurín tehtaan uudelle selluntuotantolinjalle Bahiassa, Brasiliassa. Palvelujen arvo on noin 19 miljoonaa euroa.
 
Mucurín tehtaan toisen selluntuotantolinjan vuosikapasiteetiksi tulee miljoona tonnia markkinasellua. Tuotanto menee vientiin, lähinnä Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Aasiaan. Kokonaisinvestointi käsittäen tehdaslaitoksen sekä istutusmetsien hankinnan ja kehittämisen on arviolta 1,3 miljardia US dollaria. Laitoksen käyntiinajon on määrä tapahtua vuoden 2007 kolmannella neljänneksellä.
 
Jaakko Pöyry on osallistunut projektin kehittämiseen sen esi- ja investointiselvitysvaiheissa samoin kuin perussuunnitteluun, ja toimii omistajan edustajana toteutusvaiheessa. Nyt saatu toimeksianto käsittää eri toimitusosuuksien ja apuosastojen välisen suunnittelun EPCM-toimituksena, johon sisältyvät suunnittelu-, hankinta- ja rakennusvalvontapalvelut.
 
Jaakko Pöyry Groupin Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Jaakko Pöyry. Sen liikevaihto v. 2004 oli 186 miljoonaa euroa. Metsäteollisuus-liiketoimintaryhmällä on toimistoja 19 maassa ja se työllistää 2100 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Erkki Pehu-Lehtonen               
toimitusjohtaja
 
Teuvo Salminen
toimitusjohtajan sijainen