SONOFON kjøper 3G-lisens


Med denne lisensen gir SONOFON kundene tilgang til mye raskere mobil datakommunikasjon og en lang rekke avanserte tjenester på mobilen.
 
Rask lansering
SONOFON vil først lansere sine 3G-tjenester mot næringslivet, der det er stort behov for rask dataoverføring til blant annet mobil e-post og til bedriftens interne IT-systemer. I neste omgang kommer de første 3G-tjenestene i privatmarkedet.
 
- Vi gleder oss til å kunne tilby effektive og spennende 3G-tjenester både til bedriftskunder og privatkunder. Arbeidet med å etablere det nye mobilnettet er kommet langt, og vi forventer å lansere de første tjenestene i større danske byer i løpet av 2006, sier Henrik Clausen, adm. direktør for SONOFON.
 
Optimal timing
- Vi er svært fornøyd med å bli tildelt 3G-lisensen på et tidspunkt da markedet er i ferd med å modnes. Kundene er allerede opptatt av 3G, og telefonene er nå å få kjøpt i butikkene. Politikerne har vært raske med å legge lisensen ut på auksjon, og vi vil nå sørge at den raskt blir omsatt i  nye tjenester til fordel for kundene og konkurransen i det danske markedet, sier Henrik Clausen.
 
SONOFON har i dag landets største mobilportal, e-go, med over 200.000 besøkende i måneden. Her kan kundene finne nyheter, spill og mye annet. Dette vil nå brukes som utgangspunkt for å tilby de mer avanserte 3G-tjenestene.
 
Den fjerde UMTS-lisensen er landsdekkende på samme måte som de øvrige tre lisensene. Ifølge lisensvilkårene skal nettet bygges ut til å dekke 30 prosent av befolkningen i 2009 og 80 prosent av befolkningen i 2013.
 
 
 
Kontaktperson:
Niels Lassen, pressesjef Sonofon, tlf: +45 7212 6031
E-mail: nil@sonofon.dk
 
Pål Kvalheim, Kommunikasjonsdirektør Telenor i Norden, tlf: 970 44 970