Agfa benoemt Jonathan Elion tot Chief Medical Officer


Mortsel (België)- 3 januari 2006 - 15.00 uur CET

Agfa-Gevaert kondigde aan dat Jonathan Elion (MD) benoemd werd tot Chief Medical Officer voor Agfa's business group HealthCare. Deze nieuwe functie werd gecreëerd om de groeiende medische afdeling van de onderneming klinische expertise bij te brengen en om de strategische richting verder uit te stippelen.


Recent was Dr. Elion Medical Director en medeoprichter (in 1994) van Heartlab. Hij kan bogen op een lange, voorname carrière in klinische cardiologie, medische informatica en in de zakenwereld. Heartlab werd door Agfa overgenomen in juni 2005 als onderdeel van de strategie om de ondernemingsbrede oplossingen voor de gezondheidszorg uit te breiden.

Als Medical Director bij Heartlab, was Dr. Elion een pionier in het creëren van algemeen geldende standaarden en in het ontwikkelen van producten die het klinisch beheer van cardiovasculaire ziektes verbeteren. Hij is een 'industry leader' op het vlak van de ontwikkeling en de toepassing van technologische standaarden in cardiologie en hij wordt algemeen erkend voor zijn leidersrol in initiatieven die de integratie van de gezondheidszorgonderneming ondersteunen, zoals de Radiological Society of North America, de Healthcare Information and Management Systems Society en het IHE-initiatief dat gesteund wordt door de American College of Cardiology. Elion geeft wereldwijd lezingen als auteur van talrijke papers, resumés en hoofdstukken over verscheidene aspecten van de klinische cardiologie en over computertoepassingen in de medische wereld.

"Als Chief Medical Officer van Agfa Healthcare vertegenwoordigt Dr. Elion onze klinische klanten. Hij brengt een klinisch inzicht bij en draagt bij tot de ontwikkelingen van de strategie als lid van ons senior management team. Elion's benoeming in deze cruciale functie zal Agfa's momentum in de beeldvorming en de IT voor de gezondheidszorg voeden," zei Philippe Houssiau, President van de business group HealthCare.

Dr. Elion verklaarde: "Het is op dit moment heel opwindend om betrokken te zijn bij medische informatica in het algemeen en bij Agfa HealthCare in het bijzonder. Agfa heeft een toonaangevende positie in deze wereldwijde markt. Goed uitgebouwde relaties met de voornaamste academische medische centra en met de experts doorheen de industrie geven Agfa de kracht om de ontwikkeling te ondersteunen van innovatieve technologieën die verbeteringen in de zorgverlening zullen versnellen."

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming en informatietechnologie. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen voor de grafische industrie en voor de verstrekkers van gezondheidszorg.
Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft agenten in nog eens 100 landen doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2004 een omzet van 3.762 miljoen euro (of 4.677 miljoen* US$) tot stand gebracht.

De HealthCare businessgroep van Agfa levert aan ziekenhuizen en andere verzorgingscentra systemen en IT-oplossingen die beantwoorden aan de nieuwste technologische vereisten. Het gaat om systemen voor het registreren, verwerken en beheren van diagnostische beelden en IT-oplossingen waarmee de beeldvormingsworkflow met de globale ziekenhuisactiviteit kan worden geïntegreerd, over de afdelingsdisciplines heen.

Daarnaast speelt Agfa een leidinggevende rol in de snel groeiende markt voor geïntegreerde IT-systemen die overkoepelend zijn voor de gehele zorginstelling en waardoor de zorgfaciliteiten efficiënter en doeltreffender kunnen werken, met een betere patiëntenoutcome als resultaat.
Meer informatie vindt u op www.agfa.com.
* 1 US$ = 0,804281 euro

Over Heartlab
Heartlab is wereldleider op het vlak van digitaal beeld- en informatiebeheer voor cardiologie. De netwerken van het bedrijf zijn geïnstalleerd in meer dan 300 toonaangevende cardiologische centra in Noord-Amerika en Japan. Ze geven cardiologen een snelle toegang tot de beelden en tot de rapporten en ze bieden een krachtige bescherming van de cruciale patiëntgegevens.

Heartlab werd door Inc. magazine vier jaar op rij genoemd bij de snelst groeiende privé-bedrijven en het wordt voortdurend bij de 'top performers' gerekend door de gerespecteerde marktanalisten MD Buyline en KLAS. De onderneming werd door Frost & Sullivan erkend als de enige onafhankelijke aanbieder van cardiologieoplossingen met een substantieel marktaandeel in de VS.

In 2005 werd Heartlab overgenomen door Agfa-Gevaert. Er werd een wereldwijd 'cardiology center of excellence' opgericht voor de ondersteuning van de markten in Europa, Asia Pacific en Amerika. Heartlab's grote klinische kennis en uitgebreide marktexpertise versterken Agfa's cardiologieoplossing en verbreden de portfolio over de hele zorgonderneming heen.

Meer informatie vindt u op www.heartlab.com.


Contactpersonen:
Nancy Glynn
Vice President Communication
tel. ++32 (0)3/444.8000
fax. ++32 (0)3/444.7485
e-mail: nancy.glynn@agfa.com

Geertrui De Smet
Global PR Manager HealthCare
tel.: +32 (0) 3 444 73 06
fax: +32 (0) 3 444 72 85
e-mail: geertruidesmet@agfapress.com

Johan Jacobs
Corporate Press Relations Manager
tel.: +32 (0)3 444 80 15
fax: +32 (0)3 444 74 85

Attachments

Persbericht