FORTIS BANK: 1 miljoen PC banking-abonnees


Bij Fortis blijft het aantal PC banking-klanten onverminderd groeien en op 10 februari 2006 werd de kaap van 1 miljoen abonnees bereikt. Eind december 2005 stond de teller op 969.912 contracten ten opzichte van 777.753 eind december 2004, een stijging met bijna 25%.
 
De sterkste stijging zien we bij de jongeren die goed zijn voor een groei met 57,4 %. Het aantal contracten afgesloten door gezinnen (leeftijdsegment van 25 tot 49 jaar) stijgt met bijna 19,4 %. Ook 50-plussers zijn gewonnen voor internetbankieren, het aantal contracten afgesloten door senioren stijgt met 17,4 %. In het professionele segment, dat zeer vroeg actief was in internetbankieren, blijft het aantal contracten eveneens toenemen (14,3 %).
 
Fortis Bank ontwikkelt continu nieuwe gebruikstoepassingen om haar klanten een nog beter zicht op hun bankzaken en verzekeringen te bieden: sparen, beleggen op maat, effectenrekening(en) online volgen, virtuele portefeuille(s) samenstellen, leningen of verzekeringen raadplegen. Dit allemaal eenvoudig en razendsnel, 24 uur per dag , thuis of elders én in alle veiligheid. De PC banking-site https://www.fortisbanking.be is volledig beveiligd. De toegang wordt gecontroleerd door de Digipass. Het is dezelfde veiligheidsmodule die ook instaat voor de beveiliging van kredietkaarttransacties op het internet (op websites met het logo "Verified by Visa/MasterCard SecureCode").
 
Maandelijks vinden er zo'n 5 miljoen PC banking-sessies plaats. De typische PC banking-klant meldt zich tweemaal per week aan en per contract wordt gemiddeld 1,7 rekeningen beheerd.
65 % van het aantal contracten is maandelijks actief.
 
Kostprijs :
PC banking kost 1 EUR per maand en voor wie een pakketrekening bezit (Fortis Global Club of Prisma) is het PC banking-abonnement in de prijs inbegrepen.
 
De Winnares
De miljoenste klant die een PC banking-abonnement afsloot, Fabienne Delhaye, klant bij Fortis Bank te Nijvel, krijgt een aankoopbon voor computermateriaal  ter waarde van 2.500 EUR en een gratis ADSL abonnement van 12 maanden bij Belgacom.
 
 
 
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 37,34 miljard (31/01/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 44 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 56.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com
 
Perscontacten:
+32 (0) 2 565 35 84
 

Attachments

pdf versie van het persbericht