Dynamisk år for Orkla


Veksten i driftsinntekter for 2005 var på 72 prosent. Større oppkjøp som Sapa, Elkem, Chips-konsernet, SladCo, Collett Pharma og Panda har bidratt totalt med cirka 25 mrd. kroner i økt omsetning, mens restrukturering og salg av virksomhet i Borregaard har medført bortfall av omsetning på cirka 1,8 mrd. kroner.
 
- Vi har lagt et dynamisk år bak oss, med overtakelse av mange store virksomheter. Dette har løftet så vel omsetning som resultat i betydelig grad. Vi fortsetter samtidig med omfattende effektiviseringsprogrammer for å styrke vår konkurransekraft, både innenfor Merkevareområdet og Spesialmaterialer, sier konsernsjef Dag J. Opedal.
 
Orkla Finans har god vekst og resultatfremgang. Investeringsområdet for øvrig realiserte i 4. kvartal porteføljegevinster for 422 mill. kroner. Pr. 4. kvartal hadde investeringsporteføljen en avkastning på 34 prosent, og verdijustert egenkapital økte med i overkant av 650 mill. kroner i kvartalet.
 
Resultat pr. aksje økte med 3,8 kroner sammenlignet med samme kvartal i 2004 og ble for året som helhet 28,1 kroner, en økning på 91 prosent[1].
 
Styret foreslår å dele ut et ordinært utbytte på 7,50 kr pr aksje, opp fra 4,50 kroner pr. aksje i 2004.

[1] Justert for Carlsberg-transaksjonen
 
 
4. kvartal 2005:
 
 

Attachments

Pressemelding med tall