Jaakko Pöyry Groupille sopimus kytkinlaitosten uusinnasta Itävallassa


Jaakko Pöyry Groupin Energia-liiketoimintaryhmään kuuluva itävaltalainen Verbundplan GmbH on solminut Verbund Austrian Power Gridin ja Verbund Austrian Hydro Powerin kanssa sopimukset suurjännitesähköasemien uusinnasta Itävallassa. Verbundplanin osuus hankkeista on yli 4 miljoonaa euroa ja suunnittelu- ja asennustyöt jatkuvat vuoteen 2008.
 
Uusittavat kytkinlaitokset ovat 220/380 kV:n sähköasema Südost ja 220 kV:n sähköasema Wallsee. Verbundplanin sopimukset käsittävät laitosten suurjännitelaitteiston ja kaapeloinnin asteittaisen purkamisen ja rakentamisen uudelleen, mukaan lukien detaljisuunnittelun ja käyttöönottopalvelut. Työ edellyttää verkonhaltijan vaatiman tarkan aikataulun noudattamista.
 
Verbundplan on Itävallan johtava suunnittelu- ja konsultointiyritys energia- sekä infrastruktuuri- ja ympäristöaloilla. Yhtiön omistavat Jaakko Pöyry Group Oyj ja itävaltalainen Verbund AG.
 
Energia-liiketoimintaryhmä käyttää liikenimeä Electrowatt-Ekono. Sen liikevaihto vuonna 2005 oli 160 miljoonaa euroa. Electrowatt-Ekonolla on toimistoja 23 maassa ja se työllistää 1500 asiantuntijaa maailmanlaajui­sesti.
 
JAAKKO PÖYRY GROUP OYJ
 
Satu Perälampi
sijoittajasuhdepäällikkö