KEMIRA: TIKKURILA PERUSTI MYYNTIYHTIÖN KAZAKSTANIIN


Kemiran maaliliiketoimintaa hoitava Tikkurila pyrkii jatkuvasti vahvistamaan markkina-asemaansa IVY:n alueella mukaan lukien Keski-Aasian maat. Valitun strategian mukaisesti on Almatyyn Kazakstaniin on perustettu 100-%:sesti omistettu myyntiyhtiö TOO Tikkurila markkinoimaan kauppa- ja rakennusmaaleja suomalaisella Tikkurila- ja venäläisellä Teks-tuotemerkillä. Jatkossa on tarkoitus markkinoida myös Tikkurilan teollisuusmaaleja, joiden myynti tapahtuu tällä hetkellä paikallisten jälleenmyyjien kautta.
 
TOO Tikkurilan toimitusjohtajaksi on nimitetty NORMUNDS FELDBERGS, joka kesällä 2005 aloitti Keski-Aasian aluemyyntipäällikkönä tehtävänään liiketoiminnan kehittäminen Kazakstanissa, Uzbekistanissa ja lähialueilla. Aluksi myyntiä hoidettiin paikallisen jälleenmyyjän tiloista käsin, mutta toiminnan vilkastuessa perustettiin myyntiyhtiö ja vuokrattiin omat tilat.
 
Uusi yhtiö parantaa asiakaspalvelua edelleen ja laajentaa jälleenmyyntiverkostoa rakentamalla tehokkaan oman organisaation, perustamalla varaston ja käynnistämällä paikallisen maalauskoulun Tikkurilan mallin mukaan. Ensimmäiseksi koulutetaan maalikauppiaita ja maalinmyyjiä. Kazakstanissa on tällä hetkellä kymmenkunta Tikkurilan tuotteita myyvää kauppaa, ja lisää perustetaan jatkuvasti.
 
TOO Tikkurila on jo nyt Kazakstanin suurimpien maalintoimittajien joukossa lähes 5 %:n markkinaosuudellaan. Yhtiö hakee kasvua Keski-Aasian erittäin vauhdikkaasti kehittyvillä markkinoilla, joilla on 50 milj. potentiaalista kuluttajaa. Kazakstan on rikkaiden luonnonvarojensa, ja erityisesti öljyn ansiosta, alueen nopeimmin kehittyvä valtio. Maalinkulutus on vielä erittäin alhaisella tasolla (2-3 litraa vuodessa henkeä kohti), mutta se kasvaa nopeasti elintason noustessa.
 
Lisätietoja:
Normunds Feldbergs, toimitusjohtaja, TOO Tikkurila
GSM: +7 701 752 7290 (Almaty), +371 292 75 579 (kansainvälinen)
 
Janno Paju, Tikkurila Oy, aluejohtaja, Itä-Eurooppa
GSM +372 5330 1721        
 
Igor Lichkaty, Myynti- ja markkinointijohtaja, OOO Kraski Teks
GSM: +7 812 326 95 50
 
-----------------------------------------------
 
Kemira on kemianyhtiö, jolla on neljä toimialaa: sellu- ja paperikemikaalit, vedenpuhdistuskemikaalit, erikoiskemikaalit sekä maalit. Kemira on toimialoillaan johtava maailmanlaajuinen yhtiö, jonka liiketoiminnoilla on ainutlaatuinen kilpailuasema ja suuri keskinäinen synergia. Vuonna 2005 Kemiran liikevaihto oli noin 2 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 8 000. Kemira on läsnä kaikilla mantereilla, 40 maassa.