K-ruokakaupat myyvät annosaterioita puremis- ja nielemisongelmaisille


RUOKAKESKO OY LEHDISTÖTIEDOTE 01.09.2006 KLO 12.00
 
 
 
Ruokakesko ja Findus aloittavat 1.9.2006 Suomessa ainutlaatuisen yhteistyön tuomalla K-ruokakauppojen valikoimiin rakennemuutetut ateriat. Asiakas voi tilata tuotteen mistä tahansa K-ruokakaupasta ympäri Suomen. Rakennemuutetut ateriat sopivat ihmisille, joilla on puremis- ja nielemisongelmia, eivätkä siksi pysty syömään normaalirakenteista ruokaa. Nyt myyntiin tuleva valikoimalaatikko sisältää neljä erilaista pehmeää annosateriaa.
 
Suomessa on arviolta 53 000 kotonaan asuvaa ihmistä, joilla on puremis- ja nielemisongelmia. Joukkoon kuuluu esimerkiksi vanhuksia, kehitysvammaisia, suun ja nielun alueen leikkauspotilaita, neurologisia tauteja sairastavia sekä syöpäpotilaita. Findus on valmistanut rakennemuutettuja tuotteita hoitosektorin suurkeittiöille jo 30 vuoden ajan. Syyskuun alusta lähtien aterioita on saatavilla myös K-ruokakaupoista. Mallia on otettu Ruotsista, jossa Findus Sverige tekee samankaltaista yhteistyötä ICA-kauppaketjun kanssa.
 
Aterioissa on otettu huomioon energia- ja proteiinipitoisuudet, jotka ovat erityisen tärkeitä toipumisen ja jaksamisen kannalta. Sileä rakenne ja runsas kastike tekevät aterioista helposti nieltäviä ja turvallisia. Kaunis ulkonäkö ja selkeät annoksen osat herättävät ruokahalua. Annos voidaan lämmittää mikroaaltouunissa tai uunissa käyttövalmiiksi. Neljän aterian pakkaus sisältää kalaa ja hernettä sitruunatillikastikkeella, vasikanlihaa ja kasvissekoitusta punaviinikastikkeella, naudanlihaa ja parsakaalia bearnaisekastikkeella sekä broileria ja porkkanaa pippurikastikkeella. Kaikkiin annoksiin kuuluu perunasose.
 
Ruokakesko toimii päivittäistavaramarkkinoilla ja tarjoaa monipuolisia kauppapalveluja kuluttajille ja yritysasiakkaille Suomessa ja yhteisyrityksen kautta Baltiassa. Se johtaa ja kehittää K-ruokakauppaketjuja Suomessa sekä vastaa niiden markkinoinnista, hankinta- ja logistiikkapalveluista, kauppapaikkaverkostosta ja kauppiasresursseista. Ruokakeskon liikevaihto vuonna 2005 oli 3 830 milj. euroa. K-ruokakauppoja Suomessa oli viime vuoden lopussa noin 1 200.
 
Findus-konserni on osa FoodVest Ltd:ä, jonka liikevaihto on noin 1 250 milj. euroa.
Findus on yksi Euroopan johtavista pakastetuotteiden valmistajista, joka toimii sekä vähittäiskauppa- että suurkeittiösektorilla. Suomessa liiketoiminnoista vastaa Findus Finland Oy, jonka liikevaihto on n. 25 milj. euroa.
 
 
Lisätietoja:
Ostopäällikkö Sirpa Koppinen-Lindström, Ruokakesko Oy, puh. 01053 22015 tai 050 511 0333
Avainasiakaspäällikkö Pia Stenström, Findus Finland Oy, Special Foods, puh. 02015 20233 tai 040 720 0125