EMBARGO 13/10/06 - 17.45u: 8.5% meer Kinepolis-tickets in het derde kwartaal van 2006


EMBARGO 13/10/06 - 17.45u
 
Van juli tot en met september ontving Kinepolis Group 5,8 miljoen filmliefhebbers. Per einde september 2006 staat de filmticketteller op 17,6 miljoen, een stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode in 2005
(16,0 miljoen).
 
Ondanks een tegenvallende hittemaand juli werd in het derde kwartaal een aanzienlijke groei van 8,5% gerealiseerd, en dit vooral onder impuls van de internationale toppers Pirates of the Carribbean, Cars en Over the Hedge, maar ook van lokale successen als K3 en het Ijsprinsesje (Vlaanderen), Nos Jours Heureux (Frankrijk), Alatriste (Spanje) en Dublerzy (Vert. Stand-in).
 
Zoals eerder aangekondigd, evolueerden de bezoekcijfers van Kinepolis Group ook tijdens het eerste semester gunstig, en dit voornamelijk dankzij succesfilms zoals Ice Age 2, The Da Vinci Code en Les Bronzés 3, in combinatie met bioscoopvriendelijke weersomstandigheden en vakantiedagen.
 
Bij beschouwing van de voorbije 9 maanden samen, toont Kinepolis Group derhalve een duidelijk positieve evolutie van de ticketverkoop: Het absolute bezoekcijfer in deze periode (17,6 mio) steeg met 10% in vergelijking met vorig jaar (16,0 mio); op vergelijkbare basis bedroeg dit percentage 8%.
Per 30/06/06 genereerde de ticketverkoopsactiviteit 62% van de totale opbrengsten van Kinepolis Group.
 
Lokale accenten tijdens het derde kwartaal
 
Kinepolis Brugge (België, geopend in juli 2006), Kinepolis ' recentste complex, kende een wervelende start en mocht tijdens het derde kwartaal bijna 170 000 bezoekers verwelkomen, waardoor de verwachtingen zelfs overtroffen werden. Op het niveau van lokale filmprogrammatie valt in Vlaanderen vooral het succes op van K3 en het Ijsprinsesje. Binnen het Cinémanie-segment (programmatie van auteursfilms) scoorde United 93. Tenslotte kwam de regenachtige augustusmaand het bioscoopbezoek in België en Noord-Frankrijk (Kinepolis Lomme) eveneens ten goede.
 
Frankrijk en Franstalig België gingen ook na Les Bronzés 3 en Camping (eerste semester) het derde kwartaal in met een ruim aanbod van Franse topfilms zoals La Maison du Bonheur, Nos Jours Heureux en Je vais bien, ne t'en fais pas.
Kinepolis Nancy (Frankrijk, geopend in september 2005) tekende tijdens het afgelopen kwartaal opnieuw een groei op van marktaandeel, onder meer via talrijke acties en avant premières in aanwezigheid van bekende acteurs.
 
Dé Spaanse hit van het derde kwartaal werd de heroïsche film Alatriste.
Kinepolis Granada (Spanje, geopend in juni 2004) registreerde een belangrijke groei van het bezoekcijfer (+62%), te danken aan de voortdurende aangroei van het marktaandeel, en aan de uitbating van een openluchtbioscoop te Granada tijdens de zomermaanden.
 
Ook Kinepolis Poznan deed het voortreffelijk tijdens het derde trimester. Vooral de Poolse produkties Dublerzy  (Vert. Stand-in) en Samotnosc w Sieci (Vert. Eenzaamheid op het Web) springen hierbij in het oog. 
 
Vooruitzichten
 
In het laatste trimester blijven de vooruitzichten gunstig. De verwachtingen zijn hooggespannen voor diverse films zoals Casino Royale, Flushed Away, Happy Feet, Eragon, Arthur & The Minimoys, Windkracht 10 (Vlaanderen), Ne Le Dis à Personne (Frankrijk), Cándida (Spanje) en Karol(Polen).
 
Op 27 september werd de Eerste Steen onthuld van het bouwproject te Oostende. Kinepolis zal de bouwwerken weldra aanvangen, en hoopt Kinepolis Oostende in juli 2007 te openen. Kinepolis Oostende zal het 11de complex van Kinepolis Group zijn in België, het 23ste complex in Europa.

Attachments

Bijlage: Tabel bioscoopbezoek Kinepolis Group Q3 2006